Eltüntették a cikket, amelyben együtt szerepelt Orbán öccse, Böjte Csaba és a kegyelmet kapott K. Endre

Már nem elérhető a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) oldalán az a 2016-ban készült cikk, amelyben együtt említették Orbán Viktor miniszterelnök öccsét, Orbán GyőzőtBöjte Csaba ferences rendi szerzetest, illetve a pedofília miatt elítélt bicskei gyermekotthon igazgatóját és helyettesét, a kényszerítés miatt elmarasztalt K. Endrét, akinek kegyelmi ügyébe belebukott Novák Katalin államfő és Varga Judit, a kegyelmi döntést ellenjegyző igazságügy-miniszter.

A „Ha a földhöz vágnak, újra fel kell állni” – Hódít a birkózás a gyermekotthonokban című írás 2016 februárjában került fel a Belügyminisztérium felügyelete alatt működő gyermekvédelmi főigazgatóság honlapjára. A cikkben a bicskei gyermekotthonban bevezetett birkózóedzésekről készült beszámoló, amelyben megszólalt a később elítélt igazgató és helyettese is. Továbbá Böjte Csaba és Orbán Győző közreműködését is méltatták a gyermekotthonokban megjelenő sportlehetőségek okán. A cikkben a többi közt az állt:

A Kárpát-medencéből főleg Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből jönnek hozzánk gyerekek Böjte Csaba segítségével. Orbán Győzővel, a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökével és veterán Európa-bajnoki címet szerző birkózóval együtt hoztuk létre az egyesületet, és az országban már számos helyen szerepelünk.

A Wayback Machine adatai szerint – amivel a törölt URL-ek korábbi állapota visszanézhető – a cikk még vasárnap is elérhető volt az állami szervezet honlapján. Azonban – hívta föl a figyelmet olvasónk – hétfőre már eltűnt, és helyette immár hibaüzenet olvasható.

A bicskei gyermekotthonról, valamint annak elítélt igazgatójáról és helyetteséről készült beszámoló Novák Katalin államfő lemondása kapcsán válhatott kínossá. Kiderült ugyanis, hogy a köztásasági elnök a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, az említett K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele.

Az ügyben kerestük a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot kérdéseinkkel, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kapcsolódó
Súlyos áldozatokra kényszerült a Fidesz – biztonsági játékos lehet Novák Katalin utódja
Idősebb, tiszteletre méltó szakmai életúttal rendelkező államfőt, egy biztonsági játékost jelölhet kormányzati forrásaink szerint Orbán Viktor. Trócsányi Lászlót az esélyesek között emlegetik.

The post Eltüntették a cikket, amelyben együtt szerepelt Orbán öccse, Böjte Csaba és a kegyelmet kapott K. Endre first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed