Ennyivel drágult a magyar családok egyik kedvenc nyári programja

Az összeg csak tovább nő, ha valaki a helyszínen fizeti be a jelentkezést.

Mi történt? Az Economx írta meg, hogy az elmúlt évek folyamatos drágulása nem fejeződött be, és a Balaton-átúszásra idén rekordáron lehet nevezni. A nevezési díj a teljes, 5,2 kilométeres távra tavaly 16 ezer forint volt, idén már annak is 17 500 forintot kellett fizetnie, aki az első árfordulóban, azaz április 22-ig megtette ezt. Aki most akar jelentkezni, már csak 18 500 forintért teheti meg, ha nincs kedvezményre jogosító Spuri Aranykártyája. 

A nevezési díj egységáron van, családi kedvezmény nincs, egy négytagú családnak így 74 ezer forintba kerül az esemény.

Ez az összeg tovább nő, ha valaki a helyszínen nevez (amire csak akkor van lehetőség, ha előzetesen nem telik be a létszámlimit), ebben az esetben fejenként 20 ezer forintot, az Aranykártyával rendelkezőktől pedig 18 ezer forintot kérnek el.

Előzmények. 2022-ben a helyszíni nevezés 13 ezer forintba került, az Aranykártyásoknak pedig 10 ezer forintba.

A reakciók. Az áremelkedés okozta indulatok miatt a szervezők közleményben reagáltak.  „Egy 12 ezer főt megmozgató esemény több apró részletből áll össze, amelynek folyamatát és mélységét a résztvevők általában nem ismerik, és nem is kell ismerniük, hiszen nekik csak jól kell érezniük magukat az eseményen.”

Több ebből

Ennyivel drágult a magyar családok egyik kedvenc nyári programja
Panellakást vennél? Készülj, ennyit drágult a piac

A szervezők kiemelik, hogy a Balaton-átúszást évente csak egyszer lehet teljesíteni, emiatt pedig egy több száz fős szervezői csapat több hónapos, összehangolt munkájára van szükség. Ezenfelül a biztosított útvonal mellett található, mintegy 150 vitorlásból álló úszófolyosó, valamint a vízirendészet, az orvosi személyzet és az esemény infrastruktúrája további költségeket jelent.

The post Ennyivel drágult a magyar családok egyik kedvenc nyári programja appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed