Friss Hirek

És te mit kérdeznél a Michelin-csillagos séftől, a dietetikustól és a gasztrotörténésztől?

Mennyit sózhatunk, ha egészségesek akarunk maradni? Tényleg Napóleon szabadította ránk a cukor tömegtermelését? A krumpli nem is hizlal? És vajon találhat-e kihívást egy Michelin-csillagos séf a zsíros kenyér elkészítésében?

Többek között ilyen kérdésekre kerestük a választ a Filézőben, a 24.hu gasztronómiai podcastjának megújult évadában. A hat epizód során egy-egy alapvető alapanyagot, konyhai őselemet jártunk körül különféle nézőpontokból: a sót, a lisztet, az olajat és a zsírt, húst, a krumplit és a cukrot. Ebben voltak segítségünkre visszatérő szakértőink, Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje, illetve Szabó Adrienn dietetikus.

Február 5-én egy asztalhoz ültetjük őket a Filéző podcast élő beszélgetésén és közönségtalálkozóján, ahol a műsor házigazdái, Inkei Bence és Jankovics Márton kérdezi őket. A  Katona József Színház Sufnijában tartott beszélgetésen így lesz lehetőségük egymásra is reagálni, akár ütköztetni a gasztronómiai és élettani szempontokat, emellett pedig a ti kérdéseitekre is szívesen válaszolnak majd.

Az eseményre jegyet vásárolni a Tixa oldalán lehet.

Az adásokat pedig az alábbi linkekre kattintva hallgathatják meg a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői.

Só.
Liszt és kenyér.
Zsír és olaj.
Hús.
Krumpli.
Cukor.

The post És te mit kérdeznél a Michelin-csillagos séftől, a dietetikustól és a gasztrotörténésztől? first appeared on 24.hu.


Exit mobile version