Évekig dolgoztatott rabszolgaként hajléktalanokat egy jószágok gondozásával foglalkozó férfi

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy nyírségi férfi ellen, aki hajléktalanokat vett rá arra, hogy éveken keresztül ingyen dolgozzanak neki – közölte a főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Borsodi-Buss Emese közleményében azt írta, a vádirat szerint az állatokkal és favágással foglalkozó férfi 2019 szeptemberében Budapesten ismerte meg első áldozatát, akit magához költöztetett és a jószágok gondozásával, valamint favágással bízott meg, munkájáért azonban nem fizetett neki.

A férfit a terhelt az egyik ingatlanán helyezte el, ahol rajta kívül még négyen laktak; a lakásba a víz nem volt bekötve, lavórból lehetett mosakodni, a WC pedig az udvaron volt. A hajléktalan kétszer is próbált megszökni, azonban fogva tartója mindkét alkalommal visszavitte, szökése miatt bántalmazta, míg végül 2022 februárjában sikerül elszöknie.

A vádlott egy másik, Debrecenben élő hajléktalan férfit is magához költöztetett, ő a közeli baromfifeldolgozó üzemben dolgozott, fizetését azonban – az ellátásra és a lakhatásra való hivatkozással – teljes egészében elvette tőle. A férfi tizenkilenc hónapon át dolgozott a vádlottnak az üzemben, amikor egy barátja segítségével sikerült megszöknie.

A vádlott harmadik áldozata szintén egy hajléktalan férfi volt, ő is fizetség nélkül gondozta a vádlott állatait. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért az emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolt férfire.

The post Évekig dolgoztatott rabszolgaként hajléktalanokat egy jószágok gondozásával foglalkozó férfi first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed