Friss Hirek

Ez az egyetlen hiba, amit elkövetünk a brokkolival

A brokkolit gyakran emlegetik szuperélelmiszerként: tele van rosttal, vitaminokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek megőrizni egészségünket. Mégis sokan legyintenek rá, mondván, büdös, ízetlen és nyálkás. De vajon valóban a brokkoli a hibás, vagy inkább az, ahogyan elkészítjük?

A főzés teszi tönkre

A legtöbben reflexből vízbe dobják a brokkolit, ha köretként szeretnék tálalni. Csakhogy a hosszan tartó forralás éppen azt veszi el tőle, amiért érdemes lenne fogyasztani – írja a Mindmegette. A vízben oldódó vitaminok – például a C-vitamin – nagy része kioldódik, a rózsák színe kifakul, a zöldség íze pedig jellegtelenné válik. A hő hatására felszabaduló kénvegyületek ráadásul kellemetlen, záptojásra emlékeztető szagot árasztanak.

És akkor még az állagról nem is beszéltünk: a feszes, roppanós rózsák helyett sokszor egy rostos, szétfőtt pépet kapunk a tányérra. Nem csoda, ha a brokkoli sok családban rossz hírnévnek örvend.

Hogyan hozzuk ki belőle a legjobbat?

A jó hír az, hogy a brokkoli lehet egyszerre finom, színes és egészséges – csak más módszert kell választanunk.

Nem unalmas köret, hanem igazi kedvenc lehet

A brokkoli megfelelő elkészítéssel könnyen az asztal egyik leglátványosabb és legízletesebb fogása lehet. A forralást jobb elfelejteni, helyette a sütés, párolás vagy gyors pirítás hozza ki a legjobbat ebből a sokoldalú zöldségből. Így a brokkoli többé nem büdös, pépes kötelező rossz, hanem valódi kulináris élmény.

Korábban írtunk 10 okot, amiért érdemes brokkolit fogyasztani és bemutattunk egy szokatlan megoldást a brokkoli levéltetvektől való megóvására.

Kapcsolódó
A legfinomabb brokkolikrémleves receptje
Mindössze harminc percet vesz igénybe az elkészítése, mégis egy igazi vitaminbomba a benne lévő sok-sok zöldségnek köszönhetően.

The post Ez az egyetlen hiba, amit elkövetünk a brokkolival first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version