Ezek az új funkciók jöhetnek az iOS 18-cal

Ezek az új funkciók jöhetnek az iOS 18-cal, a holnap startoló WWDC-n várhatóan bejelenti az Apple az idei rendszert, számos AI újdonságra számítunk.

Az Apple Insider forrásai alapján javulni fog a Siri természetes nyelvi utasítások megértésére vonatkozó képessége. A vállalat célja, hogy a Siri ne csak konkrét utasítások alapján működjön, mint hogy Hey Siri, kapcsold be a kávéfőzőt, hanem megértse az olyan kéréseket is, hogy Hey Siri, szeretnék egy kávét.

iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max, illusztráció

A változások ezeket az appokat is érinthetik:

Kamera
A Siri segítségével vezérelhetjük a kamerát. Nem csak a videó és fotó mód, valamint a kamerák között válthatunk, hanem aktiválhatjuk az időzítőt is.

Mail
Az e-mail alkalmazás gépi tanulás segítségével osztályozza a leveleket, a Siri képes lesz őket megírni, elküldeni, vagy akár időzíteni, valamint spamnek jelölni is. Beállíthatóak általa értesítések, összefoglalja a leveleket és „okos válaszokat” is adhat.

Fotók
Megérkeznek a generatív AI által támogatott fotószerkesztő funkciók, például az objektum eltávolító, a helykitöltő, valamint az AI-alapú keresés is.

Safari
A Safari Siri integrációjával weboldalak tartalma összegezhető, de a böngésző is vezérelhető, létrehozhatunk például lapcsoportokat, vagy megnyithatunk privát ablakot is.

Hangjegyzetek
Új felvételeket készíthetünk a Siri segítségével, nevet adhatunk nekik vagy akár másik mappába is áthelyezhetjük őket hangutasításokon keresztül.

Természetesen ezek csak pletykák, de elég valószínű, hogy az idei WWDC fókuszában a mesterséges intelligencia áll majd.

Mark Gurman szerint nem minden funkció lesz azonnal elérhető, így a WWDC-n bejelentett újdonságok közül elképzelhető, hogy némelyik 2025 során érkezik meg.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed