Ezeket a modelleket keresik a legtöbben a használtautó-piacon

Idén az első negyedévben több, mint 300 ezer alkalommal kattintottak a Használtautó.hu felületén a telefonszám megtekintésére a felhasználók, és ezek alapján úgy tűnik az

Opel Astrák iránt érdeklődnek a legtöbben.

Még úgy is az élen áll az egykor Magyarországon is gyártott típus, hogy az előző év azonos időszakához képest 12 százalékkal csökkent iránta az érdeklődés.

Mögötte helycsere történt a dobogón, ugyanis a Volkswagen Golf iránt annyira nőtt az érdeklődés, hogy letaszította a Suzuki Swiftet a harmadik helyre. A legnépszerűbb öt közé a Ford Focus és a Volkswagen Passat fért még be, utóbbi a BMW 3-as sorozatot lökte eggyel hátrébb a ranglistán. Érdemes még megemlíteni a Skoda Octaviát, amely iránt 17 százalékkal nőtt az érdeklődés, így több helyet ugrott előre a ranglistán. Ugyanakkor az Opel Corsa itta meg ennek a levét, hiszen a kisautó visszacsúszott vissza a 10. helyre.

Hirdetés

A 3 évesnél fiatalabb használt autók között is akad érdekesség. Bár a Skoda Octavia itt is népszerű, nem tudta megelőzni a BMW városi terepjárói iránti érdeklődést. Óriásit nőtt a Hyundai Kona népszerűsége, illetve a Nissan Qashqai is bekukucskált a top10-be, amihez talán annak is köze van, hogy az új modellekre 4-5 millió forintos kedvezményt kínálnak.

Szintén sokatmondó, hogy két Tesla is szerepel a listán. Az amerikai villanyautóknál is folyamatosak az árengedmények, nem véletlen tehát a fokozott érdeklődés irántuk.


Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed