Friss Hirek

Ezért érdemes chia magos vízzel kezdeni a napot

A chia mag nem csupán trendi, hanem rendkívül tápláló és egészséges is: a magok különösen gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek segítenek a szív- és érrendszer védelmében, valamint gyulladáscsökkentő hatással bírnak.

Jótékony hatásait egyre többen ismerik, azt viszont talán még csak kevesen tudják, hogy érdemes vízbe áztatva fogyasztani azt, különösen napindítóként.

A life.hu cikke szerint az áztatás nemcsak azért fontos, mert így a magok könnyebben emészthetővé válnak, hanem azért is, mert a chia magok képesek vízfelvételre, és úgynevezett gélréteget képeznek. Ez a gél állag elősegíti a hidratációt, mivel a vízben áztatott magok elnyelik a folyadékot, és képesek fokozatosan felszabadítani azt a bélben, így segítve a méregtelenítést.

Mint írják, a chia mag vízben való áztatása segít abban is, hogy a magok jobban felszívják a tápanyagokat, és ezek így könnyebben hasznosulnak a szervezetben. Az áztatott chia magok nemcsak táplálóbbak, hanem a vízben lévő gélszerű anyagok segíthetnek abban is, hogy hosszabb ideig érezhetjük magunkat jóllakottnak, ami támogathatja a fogyást és az étvágy kontrollálását.

Kapcsolódó
Édes és egészséges? Mítosz vagy valóság?
Érdeklődtünk, létezik-e egészséges édesség vagy csak egy legendáról van szó. Eláruljuk: örülni fognak az eredménynek.

The post Ezért érdemes chia magos vízzel kezdeni a napot first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version