1890-ben indult el Magyarországon a lakosság települési madáretetési mozgalma. A mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál a kertekben, a parkokban és a sokadik emelet magasságában is.
Bár a madáretetési szezon még nem kezdődött el, már a nyakunkon van. Korábban foglalkoztunk vele, hogy melyek azok a táplálékok, amiket előszeretettel fogyasztanak a repülő barátaink, most pedig a Travelo cikkéből az is kiderül, hogy mit kell kifejezetten kerülni, ezek az élelmiszerek ugyanis árthatnak is a madaraknak.
Sós vagy fűszeres ételek: A só és a fűszerek megterhelhetik a madarak szervezetét és hosszú távon betegségeket okozhatnak.
Kenyér, péksütemények: Bár sokan azt gondolják, hogy a kenyér jó megoldás, valójában nem ajánlott, mivel nem nyújt elég tápanyagot és puffadást okozhat.
Tejtermékek: A madarak emésztőrendszere nem alkalmas a tejtermékek feldolgozására, ezért ezeket mindenképp kerüljük.
Nyers rizs: Az emésztési problémák és a gyomortágulás miatt ne adjunk nyers rizst a madaraknak.
The post Ezt a 4 élelmiszert soha ne tegyük a madáretetőbe first appeared on Sokszínű vidék.