Felbolydult Irán, valami történt a Raiszi elnököt szállító helikopterrel

Baleset vagy kényszerleszállás – a helyi lapok szerint lapok szerint incidens történhetett az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikopterrel, miközben a szomszédos Azerbajdzsánba igyekezett baráti látogatásra.

Az iráni Tasnim félhivatalos hírügynökség vasárnap az X-en jelentette be a hírt, amit a CNN is idéz.

A Tasnim szerint az elnök néhány, a gépen tartózkodó kísérője fel tudta venni a kapcsolatot a központi parancsnoksággal, „ami reményt kelt, hogy az incidens áldozatok nélkül is véget érhetett” – tették hozzá.

A helikopter egy három helikopterből álló konvoj része volt. A Tasnim szerint a másik két helikopter, amely minisztereket és tisztviselőket szállított, biztonságosan megérkezett az úti célhoz.

A helyi hírügynökségek szerint a nehéz időjárási körülmények – ami valószínűleg az incidenshez is vezetett – nehezítik a mentők számára az iráni elnök helikopterének megközelítését.

Az állami televízió szerint az incidens a fővárostól, Teherántól mintegy 600 kilométerre északnyugatra fekvő Dzsolfa város közelében történt, és Hossein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter is a fedélzetén tartózkodott.

The post Felbolydult Irán, valami történt a Raiszi elnököt szállító helikopterrel first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed