Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Momentum két politikusa, Fekete-Győr András parlamenti és Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő hivatalos személy elleni erőszak miatt – számolt be az Index.

A két politikus ellen a 2018 december 12-i, és 13-i, a túlóratörvény elleni, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, mert a vádak szerint füstgránátokat dobáltak a rendőrök felé. Az eljárás során a két politikus nem tagadta a dobálást, azt viszont igen, hogy az eldobott tárgy füstgránát lett volna.

2023 májusában az első fokú tárgyaláson Fekete-Győrt felmentették a vádak alól, Szarvast azonban bűnösnek mondta ki a bíróság, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért a bíróság két év börtönre ítélte, a végrehajtást három évre felfüggesztette.

Az ügyészség azonban fellebbezett, ezért másodfokra került az ügy. A Fővárosi Törvényszék hétfőn bűnösnek találta mindkét politikust hivatalos személy elleni erőszakban. Fekete-Győrt egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve, míg Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, ahogy Szarvas is, míg Fekete-Győr a védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az az ítélőtáblán folytatódik.

The post Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed