Fogorvosnak hazudták magukat a kuruzslók, akik addig húztak ki fogakat, amíg baleset nem történt

A Debreceni Járási Ügyészség két rendbeli, társtettesként elkövetett kuruzslás bűntettével vádolt meg két személyt, akik fogorvosi jártasságot színlelve két betegen úgy végeztek beavatkozást, hogy nem rendelkeztek fogorvosi képesítéssel – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség keddi közleményében.

A vádirat szerint a külföldön élő sértett 2021 júliusában Magyarországon tartózkodott, amikor fogászati panaszai lettek, ezért felkeresett egy fogtechnikai műhelyt. Az ott technikusként dolgozó, fogorvosi gyakorlatot színlelő nő megvizsgálta a beteget, majd közölte, hogy több fogát is ki kell húzni. A nő a beavatkozást másnapra el is vállalta egy Hajdú-Bihar vármegyei rendelőben.

A sértett másnap reggel megjelent, ahol már jelen volt a két vádlott. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű férfi fogorvosi gyakorlatot színlelve megvizsgálta az asszonyt, aki belegyezett, hogy kihúzzák a fogait. Az érzéstelenítő injekciók beadása után a férfi kihúzta a sértett hét fogát, amiért az asszony közel 60 ezer forintot fizetett.

A sértett fia 2021 augusztusában fogfájásra panaszkodott, így, amikor édesanyja a fogpótlás próbájára visszament a rendelőbe, a fia is vele tartott. A nő jártasságot színlelve megnézte a fiatal sértett fogait, és további vizsgálat nélkül közölte, hogy négy fogát nem lehet megmenteni, azokat ki kell húzni.

A sértettek 2021. augusztus 24-én reggel megjelentek a rendelőben, ahol a férfi beadta az érzéstelenítő injekciókat, majd megkezdte a fogak eltávolítását. A második fog azonban beletört a beteg állkapcsába, ezért félbeszakították a beavatkozást. A sértett később nagy fájdalmai miatt szakorvoshoz, illetve szájsebészeti klinikára ment, ahol megfelelően ellátták. Az elkövetők a sértetteken fogorvosi képesítés nélkül végeztek beavatkozást.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a férfit pénzbüntetésre is ítélje, továbbá tiltsa el őt a fogász tevékenység gyakorlásától.

The post Fogorvosnak hazudták magukat a kuruzslók, akik addig húztak ki fogakat, amíg baleset nem történt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today