Fotó és okostelefon – Mesterművek minden tekintetben

Ajkai Dávid divatfotós szerint a fotózásban az a szép, hogy folyamatosan új kérdések feltevésére, megújulásra és új nézőpontok felfedezésére készteti az embert – neki emiatt kínál új kalandokat ez az önkifejezési forma már kamaszkora óta.

Legújabban a Xiaomi 13T Pro telefon késztette arra, hogy kilépjen a komfortzónájából. Dávid ugyanakkor elárulta, hogy nagyon jó érzés volt egy olyan készülékkel dolgozni, amit bármikor elő tud venni és mindig megbízhatóan jó minőségű képeket produkál. A Xiaomi 13T sorozat készülékei kétségtelenül mesterművek minden tekintetben.

„A legtöbbet a fehéregyensúllyal játszottam. Portrét szeretek készíteni, ezért a kétszeres zoommal fotóztam, de a széles látószög is csodálatos volt.” Dávid szerint mindegy, hogy mi egy kép konkrét tárgya vagy a megvalósítás formája, egy jó fotó lényege mindig a történet, „ami interakcióra késztet engem, és interakcióra bíztat másokat is”. Dávid teljesen el tudta engedni magát fotózás közben.

Azzal tudtam foglalkozni, hogy mit szeretnék látni a képeken, mert tudtam, hogy egy remek készülék van nálam.”

A fotós magabiztosságában fontos szerepet játszott a Leicával közösen fejlesztett, Summicron lencsékből álló kamerarendszer, és a Xiaomi csúcsminőségű képalkotórendszere. Egy 7P aszférikus lencsével kiegészülő 50MP-es nagylátószögű, egy szintén 50MP-es telefotó, és egy 12MP-es, ultranagy látószögű egység alkotja a rendszert, amelyet úgy terveztek, hogy több fényt engedjen be, így növelve a dinamikatartományt.

A Xiaomi ProFocust a pillanat varázsának megragadására tervezték: segítségével részletgazdag közelkép készíthető a gyorsan mozgó emberekről, vagy épp egy elröppenő madárról is. A hamisítatlan Leica-élmény érdekében a Xiaomi 13T sorozat két Leica fotózási módot kínál: Leica Authentic Look és Leica Vibrant Look, melyek látványos eredményeket képesek produkálni, miközben a színeket a maguk természetességében, erős kontrasztokkal és árnyalatokkal adják vissza.

A funkciók gördülékeny működtetéséért a csúcskészüléknek számító Xiaomi 13T Pro telefonba MediaTek Dimensity 9200+ csipkészletet építettek. A Xiaomi 13T MediaTek Dimensity 8200-Ultra csipet kapott, amely szintén nagyszerű felhasználói élményt és energiahatékonyságot biztosít. A Xiaomi 13T Pro támogatja a Xiaomi 120W HyperCharge töltést, amely képes 19 percen belül 100%-os töltöttségi állapotba hozni a készüléket. Mindkét készüléket lehet gyorstölteni, ami azt jelenti, hogy a Xiaomi 13T Pro 36%-os, a Xiaomi 13T pedig 21%-os szintre tölthető fel mindössze 5 perc alatt. A fotózás eredményét Dávid a Xiaomi 13T Pro 6.67”-os CrystalRes Display kijelzőjén ellenőrizhette, amelynek 1.5K (2712 x 1220) pixel a felbontása és 68 milliárd szín megjelenítésére képes. Egy profi fotós a technikai paraméterekre koncentrál, egy átlagfelhasználónak azonban a megjelenés is számít. A készülékek két színben érhetők el: Alpine Blue és Black. Előbbi hátlapja prémium Xiaomi BioComfort vegán bőrből készült, amely puha és finom tapintású, a fekete modell ezzel szemben fényes üveg hátlapot kapott, ami elegáns, luxust idéző megjelenést kölcsönöz neki. A telefonok megfelelnek az IP68 szabványnak, vagyis ennek megfelelően por- és vízállóak.

The post Fotó és okostelefon – Mesterművek minden tekintetben appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed