Friss Hirek

Főzve igazi kincs, nyersen viszont mérgező ez a gyümölcs

A fekete bodza nemcsak a népi gyógyászat egyik legértékesebb növénye, hanem a modern táplálkozástudomány által is elismert szuperétel. Kettőssége abban rejlik, hogy megfelelően elkészítve igazi természetes pajzs lehet a hideg hónapokban, míg nyersen fogyasztva mérgező. Egy kis odafigyeléssel azonban otthon is könnyedén elkészíthetjük belőle a tél egyik legjobb immunerősítőjét, írta a Drive.

A Magyarországon is őshonos fekete bodza (Sambucus nigra) bogyója igazi vitaminbomba, hiszen egy magas tápértékű, antioxidánsokban és flavonoidokban gazdag növényről van szó, amely segíthet megerősíteni az immunrendszert és támogatni a szervezet természetes védekezőképességét. Többféle módon is hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, a gyulladáscsökkentéstől egészen a vérnyomás szabályozásáig.

Jótékony hatásai

Fontos tudni: a nyers bodza nem fogyasztható!

A nyers bogyó természetes méreganyagokat tartalmaz, ezért csak hőkezelt formában – például teában, szirupban vagy szörpben – biztonságos fogyasztani. A túlzott mennyiség viszont gyomorrontást okozhat, ezért a mértékletesség itt is kulcsfontosságú. Ha gyógyszert szedünk, mindenképp egyeztessünk orvossal, mielőtt bodzakészítményt fogyasztunk, mivel bizonyos hatóanyagok kölcsönhatásba léphetnek egymással.

Így készül bodzabogyó szirup

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mint arról beszámoltunk, szakértő tisztázta, hogy ártalmas-e az egészségre a lefagyasztott kenyér, valamint azt is megosztottuk, hogy, ha minden reggel fél deci ebből az italból és kicsattanunk az egészségtől.

Kapcsolódó
Így maradhatunk egészségesek: tippek a vírusszezonra
Hogyan állhatunk ellen az ilyen támadásoknak, és maradhatunk egészségesek? Csak ismernünk kell néhány szabályt, és be kell tartanunk őket.

The post Főzve igazi kincs, nyersen viszont mérgező ez a gyümölcs first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version