Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosát

Halálos gázolás miatt állhat bíróság elé a Josh Klinghoffer, a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa. Az eljárást Ashley Sanchez, az áldozat lánya kezdeményezte – írja a Guardian.

A baleset március 18-án történt, amikor a zenész terepjárójával a kaliforniai Alhambrában autózott, és egy letérőnél elütött egy gyalogost, aki épp a járdán kelt át. A bíróság által lefoglalt kameraképek szerint Klinghoffer telefont tartott a kezében, amikor a baleset történt. A szerencsétlenül járt férfi egy 47 éves séf, Israel Sanchez volt, akit olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A zenész volt az, aki kihívta a mentőket, és együttműködő volt a hatóságokkal, a helyszínen nem indult eljárás az ügyben. Sanchez szerint „hanyagságból elkövetett emberölésről” van szó, amelyet a hatóságok nem vizsgáltak ki megfelelően.

A zenész 2009 és 2019 közt volt a Red Hot Chili Peppers gitárosa, a zenekar alapító-gitárosa, John Frusciante helyére érkezett, és ő is váltotta azt követően, hogy 2019-ben Anthony Kiedisék visszahívták Frusciantét. Klinghoffer jelenleg a Pearl Jammel turnézik vendégzenészként.

The post Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosát first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed