Friss Hirek

„Gondolom, valami honpolgár. Nem válaszolunk neki” – írta az MTVA munkatársa az emailben, amit véletlenül az EP-vita iránt érdeklődő olvasónknak küldött el

Amikor még úgy nézett ki, hogy nem lesz EP-választási vita a köztévében, olvasónk levelet írt az MTVA-nak. Május 10-én kora délután megkérdezte az MTVA sajtóirodájától, hogy miért nem adnak helyet egy EP-listavezetői vitának.

Szűk egy órával később a következő választ kapta az MTVA egyik munkatársától:

„Nem tudom, hogy ő ki, gondolom valami honpolgár. Nem válaszolunk neki.”

A levélíró gyorsan rájött, hogy véletlenül rossz címre küldte el az emailt, így 2 perccel később már meg is próbálta visszahívni az üzenetét.

Nem sokkal a baki után egyébként kiderült, hogy a köztévé mégis rendezne EP-listavezetői vitát. Magyar Péter még csütörtökön lengette be, hogy tüntetést szervez a közmédia székháza elé, amennyiben nem lesz vita vagy nem olvassák be a tévébe a követeléseiket.

A közmédia bejelentése óta Donáth Anna, Dobrev Klára, Róna Péter és Vona Gábor is jelezte, hogy ott lesz a vitán. Szombat délután Deutsch Tamás, a Fidesz listavezetője is csatlakozott hozzájuk. Magyar azonban csak meghatározott feltételek teljesülése esetén vitázna.

Az ügyben kerestük az MTVA-t. Megkérdeztük tőlük, van-e központi utasításuk, miszerint a nézői levelekre nem válaszolnak. És amennyiben létezik ilyen, akkor kiknek az érdeklődésére reagálnak. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Címlapkép: Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója (Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA)


Exit mobile version