Gyurcsány Ferenc: A vereség után nyilván felmerül a kérdés, hogy lemond-e az elnök

Kilenc nappal a DK számára borzalmas eredménnyel záruló EP-választás után videóval jelentkezett a közösségi oldalán a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc, amiben arról beszélt: „Teljesen nyilvánvaló, hogy ilyenkor, a vereség beismerését követően jönnek a kérdések”.

Ilyen kérdés szerinte többek között az, hogy miért szenvedtek vereséget, kik a felelősök és hogy ez jár-e bármilyen következménnyel, azaz le fog-e valaki mondani. „Bárki, dehát legtöbbször nyilván az elnök neve merül fel ilyenkor” – utalt saját magára.

Gyurcsány szerint ezek mind olyan dolgok, amelyekkel szembe kell nézniük, az erre érkező válaszokat pedig meg kell fontolniuk. Ezután kis kitérővel az újonnan vett okostelefon beállításának nehézségével illutsztálta, hogy a politika és egy párt élete még ennél is bonyolultabb – megintcsak utalva valószínűleg arra, hogy a kérdések megválaszolása, és a döntések meghozatala sem lesz egyszerű dolog.

Akik ismernek engem, azok szerintem sejtik, hogy nekem egyik-másik kérdésre nyilván van válaszom

– jelentette ki, de aztán hozzátette, hogy itt a párt közös álláspontja a fontos, nem az ő véleménye, annak az „unalmától” pedig szeretnék megkímélni az embereket, hogy kialakuljon egy vita a nyilvánosságban arról, hogy mi gondol Gyurcsány mellett Dobrev Klára, Molnár Csaba vagy Vadai Ágnes. Mint mondta, ezeknek a vitáknak a közepén vannak jelenleg széles tömegek bevonásával, az elnökségi ülésen majd összegzik a tapasztalatokat.

Vigyázunk arra, hogy ahogyan közösen cselekedtünk, úgy közösen legyen majd véleményünk arról is, hogy szerintünk elrontottunk-e valamit úgy, hogy most másként csinálnánk. Mit fogunk másként csinálni, ha fogunk másként csinálni valamit

– ezekre a kérdésekre kell majd választ adnia érzése szerint. Szerinte az emberek a későbbiekben érezni fogják a működésükön, hogy a DK levonta a választási vereség következtetéseit. Arról azonban nem tett említést, hogy az említett kérdésekre mikor lesznek meg a válaszok.

Kapcsolódó
Háromharmad: Választási thriller után: merre tovább Tisza, Fidesz, baloldal?
A EP- és önkormányzati választás másnapján a Háromharmad rendkívüli élő adásában Bánszegi Rebeka, Bita Dániel, Nagy József és Pető Péter elemzi az eredményeket.

The post Gyurcsány Ferenc: A vereség után nyilván felmerül a kérdés, hogy lemond-e az elnök first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed