Friss Hirek

Hamarosan elnyelhet egy várost az óriási kanadai erdőtűz

Ezrek menekültek el otthonaikból Kanadában, miután az országban tomboló hatalmas erdőtűz egy kisváros közelébe ért – írja a The Guardian. A hatóságok szerint a lángok mindössze 2 kilométerre vannak a Fort Nelson nevű településtől, ezért mindenkit arra kérnek, hagyja el a helységet.

Fort Nelson lakóit már pénteken értesítettek a veszélyről, amely nyomán 3500-an menekültek el, az előrejelzések szerint az erős szelek táplálta erdőtűz hétfőn el is érheti a települést.

Fort Nelsonban jelenleg még körülbelül 100-150 ember tartózkodhat, de a hatóságok őket is arra kérik, hogy távozzanak. Hozzátették, a városkában hamarosan elérhetetlenné válhat a lakosság számára a víz és az elektromos áram is, azokat ugyanis a tűz elleni harcra fogják felhasználni a tűzoltók.

A vasárnapi jelentések szerint a Kanadában pusztító erdőtűz már 53 négyzetkilométeren tombol. A szakértők úgy vélik, a tűz azért vált ennyire kiterjedté és veszélyessé, mert a térséget évek óta aszály sújtja, ráadásul az elmúlt télen a hó mennyisége kevesebb volt a megszokottnál.

2023-ban Kanada rekordszámú erdőtűzzel nézett szembe, amelyek miatt több mint 250 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, 4 tűzoltó pedig életét vesztette a lángokkal harcolva.

Kapcsolódó
Európai fejjel felfoghatatlanok a kanadai erdőtüzek
Kanada több tartományában is óriási tűzvészek pusztítják az erdőket, ami beláthatatlan következményekkel jár.

The post Hamarosan elnyelhet egy várost az óriási kanadai erdőtűz first appeared on 24.hu.


Exit mobile version