Hányatott meccset nyertek meg Babosék Wimbledonban

Babos Tímea és az ukrán Nadja Kicsenok női párosa nyolcaddöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokságon vasárnap.

Az eredetileg szombatra kiírt találkozón Babosék a harmadik helyen kiemelt Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez amerikai, ausztrál duó ellen léptek pályára a 16 közé jutásért. Esőszünet miatt vasárnap is a tervezettnél két órával később kezdődött a mérkőzés, melyen a magyar-ukrán kettős azonnal fogadóként nyert játékot, majd a játszma derekán egymás után mindkét páros brékelni tudott, így Babosék 4:2-es előnyénél újabb esőzés miatt félbeszakadt a mérkőzés.

A szünet nem tett jót Babosék játékának, mert a folytatásban sorozatban négy játékot nyerve a rivális fordított és így szettelőnybe került. A második felvonásra újra bemelegedett a soproni teniszező és társa, így két brékkel 5:1-re ellépett, ezúttal viszont előnyét meg is őrizte a játszma végéig, azaz egyenlített.

A továbbjutást eldöntő harmadik szettben, melyet egy ízben szintén megszakított az eső, továbbra is jobban játszott a wimbledoni tornán párosban kétszer is döntős Babos Tímea és partnere, ennek nyomán újabb két brékkel meglepetésre megnyerte a 103 perces találkozót.

A 31 éves magyar játékosra és a vele egykorú Kicsenokra a 15. helyen rangsorolt amerikai Asia Muhammad és az indonéziai Aldila Sutjiadi kettőse vár a 16 között.

Női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért)

Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán) – Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez (amerikai, ausztrál, 3.) 4:6, 6:2, 6:2

Kapcsolódó
Döbbenet, futottak már valaha ilyen könnyed 1500-as világrekordot?
Faith Kipyegon a saját csúcsát döntötte meg.

The post Hányatott meccset nyertek meg Babosék Wimbledonban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed