Házi kedvencként tartott mérgező gyíkja harapta meg az amerikai férfit

Meghalt egy amerikai férfi, miután házi kedvencként tartott mérges gyíkja megharapta – írja az IFLScience. A 34 éves Christopher Ward két viperagyíkot tartott coloradói otthonában, annak ellenére, hogy ezek az erős méreggel rendelkező állatok illegálisak az államban.

Február 12-én az egyik hüllő megharapta Ward kezét, akin az eset után hamar mutatkozni kezdtek a méreg tünetei. A fiatal férfi ezután összeesett és légzése leállt. Bár barátnője értesítette a mentőket, – akik kórházba is szállították – az életét már nem tudták megmenteni: Christopher Ward február 16-án elhunyt.

A gila néven is ismert viperagyíkok (Heloderma suspectum) nagyjából 56 centiméter hosszúra nőnek és harapásukkal veszélyes mérget juttatnak áldozatunk szervezetébe. A viperagyíkok jellemzően akkor vetik be mérgüket, amikor veszélyben érzik magukat. Ilyenkor beleharapnak potenciális támadójukba, akit akár 10 percen keresztül is képesek szorítani erős állkapcsaikkal, hogy eközben fogaik a lehető legtöbb mérget juttassák ellenfelükbe.

Az állat harapása számos tünetet okozhat, köztük fájdalmat, ödémát, alacsony vérnyomást, émelygést, hányást, gyengeséget és izzadást. A viperagyíkok mérgének nincs ellenszere, de általában nem is halálos az emberekre. Christopher Ward halálának okát egyelőre nem állapították meg, a kutatók jelenleg is vizsgálják, hogy valóban a viperagyík mérge végzett-e vele.

Kapcsolódó
Megharapott egy nőt az egyik legmérgezőbb állat
Az állat mérge már kis mennyiségben is megbéníthat vagy megölhet egy embert.

The post Házi kedvencként tartott mérgező gyíkja harapta meg az amerikai férfit first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed