Hesseni vaddisznóban mutatták ki az afrikai sertéspestist

Németország nyugati részén, Hessen tartományban kimutatták az afrikai sertéspestist egy vaddisznóban, ami az első megerősített eset a tartományban. Miután a haldokló állatot kilőtték, egy vizsgálat B mintája pozitív lett – közölte Torsten Reinwald, a német vadászszövetség szóvivője szombaton a dpa német hírügynökséggel.

A hesseni környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium megerősítette a pozitív teszteredményt, és bejelentette, hogy a felfedezés helyének 15 kilométeres körzetében általános vadászati tilalom mellett korlátozás alá vont zónát alakítanak ki. Ez az övezet magában foglalja Frankfurtot és Wiesbadent, Hessen két legnagyobb városát.

Amint az MTI írja, az afrikai sertéspestis egy fertőző vírusfertőzés, amely a vad- és házisertéseket érinti, és általában egy héten belül halálhoz vezet. Nincs gyógymód vagy megelőző vakcina az állatok védelmére. A betegség közvetlenül sertésről sertésre vagy közvetve fertőzött tárgyak, például ruházat és cipő, valamint takarmány útján terjedhet.

A betegség emberre nem terjed át. Németországban az afrikai sertéspestist először 2020 szeptemberében mutatták ki egy elpusztult vaddisznóban Brandenburgban, a fővárost, Berlint körülvevő német tartományban.

Reinwald elmondta, hogy Németországban elsősorban Brandenburg és Szászország terjedt el, de elszigetelt eseteket jelentettek az északi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományból és az ország délnyugati részén fekvő Baden-Württembergből is.

The post Hesseni vaddisznóban mutatták ki az afrikai sertéspestist first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed