Hivatalos: Karácsony Budapest főpolgármestere, de Vitézynek még van egy dobása

Vitézy Dávid hétfő délután arról posztolt, hogy még „nyitott kérdésből és gyanúból is rengeteg van”

Mi történt? Közzétette határozatát a Fővárosi Választási Bizottság, és megállapították, hogy a vasárnapi önkormányzati választáson „főpolgármesterré Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd- a Zöldek pártja – Demokratikus Koalíció – Magyar Szocialista Párt jelölő szervezetek közös jelöltjét választották”.

A jelöltek közül Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom) 38 942 szavazatot kapott, Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP-Zöldek) 371 142-t, Karácsony Gergely (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP) 371 466-ot.

Mi lesz most? A határozat nem jogerős, június 13. csütörtök 16 óráig fellebbezhet ellene a szintén főpolgármesteri címért induló Vitézy Dávid, aki 324 szavazattal kapott kevesebbet, mint Karácsony.

A fellebezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatóak, a döntés a Nemzeti Választási Bizottság kezében lesz.

Vitézy már a választás éjjelén, még a szavazatszámlálás lezárta előtt azt mondta, újra kell számolni a szavazatokat. Hétfő délután arról posztolt, hogy még „nyitott kérdésből és gyanúból is rengeteg van”, majd későbbi posztjában azt írta, egész nap érkeztek hozzájuk a jelzések a közel 25 ezer érvénytelen szavazattal kapcsolatban.

„Ezek alapján úgy tűnik, olyan eljárásjogi hibák fordultak elő, melyek befolyásolhatták a főpolgármester-választás végeredményét.”

The post Hivatalos: Karácsony Budapest főpolgármestere, de Vitézynek még van egy dobása appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed