Hónapok óta tárgyalnak a Honvéd eladásáról a tulajdonosok

„Meg tudom erősíteni, hogy magyar mellett külföldi befektető is érdeklődik a klub megvásárlása iránt, tárgyalunk az eladásról, de a potenciális partnerek ragaszkodnak a titoktartáshoz, ezért részletesebb tájékoztatással egyelőre nem szolgálhatok a folyamatban lévő megbeszélésekről” – válaszolta az NSO megkeresésére Bozó Zoltán, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa. A lap információi szerint a külföldi érdeklődő egy Magyarországon több gazdasági ágazatban jelen lévő cégcsoport, míg a magyar befektető a korábban a DVTK-t működtető Leisztinger Tamás, aki már az őszi szezonban is több Honvéd-meccsre kilátogatott, vele korábban kezdődtek az egyeztetések, amelyek jelenleg is tartanak.

Bozó azt már a Sportal.hu-nak árulta el pontosan, hogy az egyik lehetséges (szerk.: gyaníthatóan a magyar) vevővel bő fél éve tart az egyeztetés.

A Honvéd jelenleg az NB II.-es tabella 12. helyén áll, mindössze 5 ponttal előzve a már kieső helyen álló Pécset, és 18 ponttal elmaradva a feljutást jelentő második helytől. Az elmúlt hetekben, hónapokban pocsék formát mutat a kispesti csapat, aminek legfőbb okát a tulajdonosokban látják a szurkolók. Éppen ezért szerveznek tüntetést április 7-ére a Szeged elleni meccs előtti órákban. A rendezvény célja, hogy egy „figyelemfelkeltő megmozdulást tartsanak az 5 éves működése alatt mindent teljesen tönkretevő Metalcom leváltására”.

„Klubunk soha nem tapasztalt mélységben van. A csapat közelebb a harmadosztályhoz, mint az elsőhöz. Milliárdos adósságot halmoztak fel, a dolgozók és a beszállítók fizetése rendszeresen késik. A klub tulajdonosai nem jelennek meg a meccseken, nem nyilatkoznak a kialakult helyzetről, kerülik a nyilvánosságot, egyáltalán nem ismertek a jövőbeli szándékaik. A kilábaláshoz új tulajdonosra van szükség” – olvasható az esemény oldalán.A Honvéd 2023-at az előző évhez hasonlóan milliárdos veszteséggel zárta, sőt, gyakorlatilag 2019 óta, a jelenlegi tulajdonos érája alatt folyamatosan mínuszos a csapat mögött álló cég gazdálkodása.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed