Horn Gábor: A választás előtt már elbukott a Gyurcsány-projekt

„Nagyon nehéz talpra állni, mikor az ember ekkorát bukik” – mondta az ATV Híradónak Horn Gábor. A Republikon Intézet kuratóriumi elnöke úgy látja. egy egységes, új baloldali alternatíva nem működne Gyurcsány Ferenccel, az újraszerveződéshez új emberekre van szükség. Horn Gábor szerint a választási vereségben nagy szerepe volt a Tisza Párt elszívó erejének.

Nagy bukásokat meg lehet úszni, de következményekkel kell, hogy járjon – tette hozzá a politikai elemzéssel foglalkozó egykori SZDSZ-es.

A választás előtt elbukott már a Gyurcsány-projekt.

Gyurcsány Ferenc esetleges lemondásáról azt mondta: a baloldal mellett az nagy kérdés lenne a Fidesznek is, hiszen rengeteget költött a Gyurcsány-karakter felépítésére, új ellenséget kellene kreálni.

Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője azt emelte ki, hogy a Demokratikus Koalíció Gyurcsány Ferenc nélkül értelmezhetetlen, a „magszavazók” elnöke miatt voksolnak a pártra. Szerinte a DK sorsa nem is egészen a saját kezében van.

Ők mindent meg fognak tenni azért, hogy visszakapaszkodjanak és újra megerősödjenek.

Az ugyanakkor, hogy tudnak-e erősödni vagy nem, az nagyban függ attól, hogy a következő időszakban, a 2026-os parlamenti választásokig mikiént alakul Magyar Péter Tisza Pártjának a megítélése.

The post Horn Gábor: A választás előtt már elbukott a Gyurcsány-projekt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed