Humanitárius központra dobtak robbanóanyagot az oroszok

Az orosz hadsereg robbanóanyagot dobott le egy humanitárius központ mellé kedd reggel a Herszon megyében lévő Beriszlav városban, aminek következtében egy ember megsérült, közölte a dél-ukrajnai régió kormányzói hivatala a Telegramon.

A hivatal kifejtette, hogy az ötvenéves férfit égési és repeszsérülésekkel szállították kórházba. Hozzátette, hogy az orosz erők éjfél körül légicsapásokat is mértek a városra. A Donyeck megyei ügyészség arról tájékoztatott a Facebookon, hogy az orosz erők az éjjel rakétatámadást indítottak a kelet-ukrajnai régióban lévő Mirnohrad ellen, a csapásban egy 38 éves férfi, aki éppen kerékpáron hazafelé tartott, életét vesztette, egy ötven éves nő pedig megsebesült. Az előzetes adatok szerint az oroszok Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerből lőttek a lakott területre.

Az ukrán különleges erők a Telegramon arról számoltak be, hogy mesterlövészeik három orosz katonát öltek meg Herszon térségében.

Katonáink folyamatos megfigyelést végeznek a felelősségi körükben, és megsemmisítenek minden célpontot, amely a látókörükbe kerül

– írták. A műveletről sajtószolgálatuk videófelvételt is közzétett a Youtube videómegosztón.

Az ukrán vezérkar keddi harctéri helyzetjelentésében arról írt, hogy az elmúlt nap során az orosz erők a teljes frontvonal mentén támadásokat hajtottak végre, és hetven katonai összecsapás volt a szemben álló csapatok között. Az orosz hadsereg tíz rakétacsapást indított Sz-300-as légvédelmi rakétákkal a Donyeck megyei Mirnohrad és Liszivka, valamint a herszoni régióban lévő Muzikivka települések polgári infrastruktúrájára. Ezen felül 114 légicsapást intéztek és 99-szer nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira, valamint lakott területekre.

A vezérkar legfrissebb összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 384 ezret. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett tíz orosz harckocsit, 31 tüzérségi és három légvédelmi rendszert, továbbá 35 drónt.

(MTI)

The post Humanitárius központra dobtak robbanóanyagot az oroszok first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed