Friss Hirek

Igazi tudomány a puffadásmentes babkészítés

A bab valódi tápanyagkincs: sok fehérje, rengeteg rost, vitaminok és ásványi anyagok. Egyetlen hátránya, hogy gyakran együtt jár a puffadással, ami pillanatok alatt elveheti az étvágyat — és a társasági kedvet is. Jó hír: néhány apró trükkel szinte teljesen kordában tartható, írja a Street Kitchen.

Miért okoz puffadást a bab?

A hüvelyesekben lévő oligoszacharidok emésztését a szervezetünk nem tudja maradéktalanul elvégezni a vékonybélben. Így ezek a szénhidrátok a vastagbélbe jutnak, ahol a baktériumok elbontják őket — és ennek természetes mellékterméke a gázképződés.

Emellett a fitinsav is jelen van a hüvelyesekben: hasznos antioxidáns, ugyanakkor érzékenyebb gyomornak okozhat problémát, és gátolhatja egyes ásványi anyagok felszívódását.

Így lesz kíméletes hozzánk a bab

Nem mindegy, milyen bab kerül az asztalra

Babfajták – melyik okoz kevesebb gondot?

És ha már megtörtént a puffadás?

Ezt kellemetlennek érezzük, de a világ legtermészetesebb folyamata Így enyhíthető gyorsan:

Korábban írtunk a békebeli sólet készítésének praktikáiról, a zsizsik támadásainak kivédéséről és a soproni poncichterekről, akik babot is babbal esznek.

Kapcsolódó
Marhahús helyett együnk több babot, mutatjuk a meggyőző érveket 
Tápláló, olcsó, sokoldalúan felhasználható, szinte mindenhol megterem, és nem utolsósorban bolygóbarát.

The post Igazi tudomány a puffadásmentes babkészítés first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version