Friss Hirek

Így készíts természetes alapanyagokból karácsonyi illatosítót

Az ünnepi időszakban nincs is hangulatosabb, mint amikor a lakást kellemes, karácsonyi illatok töltik meg. A mesterséges légfrissítők helyett választhatjuk a természetes alapanyagokat is, amelyek nemcsak környezetbarátok, de igazán különleges és egyedi aromát kölcsönöznek az otthonunknak. Ráadásul ezek az illatosítók könnyen elkészíthetők, akár ajándéknak is tökéletesek.

Természetes karácsonyi illatosítók

Pixabay

Narancsos-fahéjas illatosító üveg

Hozzávalók:

1 narancs szárított héja
2-3 rúd fahéj
1 evőkanál szegfűszeg
2 csillagánizs
egy kis üveg vagy befőttesüveg

Elkészítés:

Tegyünk minden összetevőt az üvegbe. Öntsük fel vízzel.

Az üveget helyezzük egy meleg helyre, például radiátorra, hogy az illatok intenzívebben terjedjenek.

Hetente cseréljük benne a vizet, hogy friss maradjon.

DIY illatpárnák

Hozzávalók:

szárított narancshéj
szegfűszeg
fahéjrudak darabokra törve
szárított levendula vagy rozmaring
kisebb pamutzsákok

Elkészítés:

Keverjük össze a szárított alapanyagokat és töltsük meg vele a pamutzsákokat.

Helyezzük a párnát szekrénybe, fiókba vagy az autóba. Az illat hetekig friss marad.

Illatos karácsonyi gyertyák

Hozzávalók:

méhviasz vagy szójaviasz
illóolajok (narancs, fahéj, vanília)
szárított narancsszeletek
kanóc

Elkészítés:

Olvasszuk fel a viaszt vízfürdő felett, majd ha 50-60 fokra hűlt, keverjük hozzá az illóolajokat.

Egy kis felmelegített viaszt cseppentsünk a gyertyának szánt edény aljának közepére, ebbe nyomjuk bele a kanóc végét. A kanóc másik végét rögzítsük az üvegedény tetején keresztbe tett hurkapálcára – emiatt az üveg magasságánál nagyjából 5-10 centiméterrel hosszabb legyen a kanóc.

Óvatosan öntsük a viaszt a formába. Ne töltsük tele a formát, egy-két centiméternyi maradjon szabadon, ezzel a meggyújtott gyertya lángja is védve lesz.

Díszítsük narancsszeletekkel a gyertya tetejét.

Ha megszilárdult a viasz, akkor vágjuk vissza a kanóc kilógó részét egy-két centiméteresre.

Karácsonyi potpourri

Hozzávalók:

szárított narancsszeletek
fahéjrudak
csillagánizs
szegfűszeg
szárított fenyőág
dekoratív üvegtál

Elkészítés:

Helyezzük a szárított hozzávalókat egy tálba.

Adjunk hozzá néhány csepp narancs- vagy fenyőolajat.

Tegyük a tálat az asztalra vagy a polcra, ahol a levegő könnyen átjárja.

Illatos karácsonyi spray

Hozzávalók:

1 csésze desztillált víz
1 evőkanál vodka vagy orvosi alkohol
10-15 csepp illóolaj (narancs, fahéj, fenyő)
spray-palack

Elkészítés:

Öntsük az alkoholt a palackba, majd adjuk hozzá az illóolajokat.

Töltsük fel vízzel, és rázzuk össze.

Használjuk a lakás bármely pontján, ahol friss illatot szeretnénk.

Legyen környezetbarát karácsonyunk!

Kapcsolódó
Fagyantából készült fenntartható illatosító
Egy kellemes illat pozitív hatással lehet a hangulatunkra, a teljesítményünkre.

The post Így készíts természetes alapanyagokból karácsonyi illatosítót first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version