Friss Hirek

Így nem barnul meg a félbevágott avokádó

Sokakkal előfordult már, hogy a reggelire elfogyasztott fél avokádó másik része a későbbi étkezésre bebarnult.

Azt már rögtön az elején érdemes leszögezni, hogy ez nem a romlás jele, az avokádó ugyanúgy fogyasztható marad, ugyanakkor íze minimálisan változhat, és jóval kevésbé étvágygerjesztő a látványa.

A barnulást az okozza, hogy amikor felvágjuk az avokádót, az abban jelenlévő fenolos vegyületek oxigénnel találkoznak, így a fenolokból barna pigmentek, úgynevezett melaninok keletkeznek, akárcsak az almánál, a körténénél vagy a burgonyánál.

Erre is van már viszont egy elég egyszerű, de annál hatékonyabb megoldás, aminek segítségével meggátolhatjuk ezt a folyamatot. Alábbi galériánkban mutatjuk, hogy hogyan.


10 fotó

Arról, hogy miként lesz villámgyorsan puha az éretlen avokádó, itt írtunk korábban.

The post Így nem barnul meg a félbevágott avokádó first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version