Irán által támogatott terroristák öltek meg három amerikai katonát Jordániában

Dróntámadás ért egy támaszpontot Északkelet-Jordániában, 3 amerikai katona meghalt, 25-en pedig megsérültek. Az áldozatok a sátrukban aludtak a 22-es torony nevű helyen, amikor becsapódott a drón. Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke vasárnap este nyilatkozatot adott ki arról, hogy bár még mindig gyűjtik a támadással kapcsolatos tényeket, tudják, hogy „a támadást Szíriában és Irakban tevékenykedő, Irán által támogatott radikális militáns csoportok hajtották végre”.

„Ma Amerika szíve nehéz. Tegnap este három amerikai katonatiszt halt meg – és sokan megsebesültek – egy pilóta nélküli dróntámadás során, ami a szíriai határ közelében, Északkelet-Jordániában állomásozó erőinket érte” – mondta.

Emellett hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem hagyhatja abba a terrorizmus elleni harcot. Valamint kiemelte, hogy az elvesztett három amerikai katona a legmagasabb értelemben vett hazafi volt. „Arra fogunk törekedni, hogy méltók legyünk becsületükhöz és bátorságukhoz. Folytatni fogjuk a terrorizmus elleni küzdelem iránti elkötelezettségüket. És ne legyenek kétségeik – minden felelőst felelősségre fogunk vonni, amikor és ahogyan mi választjuk.”

A Jordániában található amerikai katonai bázis elleni éjszakai dróncsapás – ami a gázai háború kezdete óta az első közel-keleti amerikai katonatiszt halálát okozta – azután történt, hogy a tisztviselők hetek óta igyekeznek elkerülni egy szélesebb körű regionális konfliktust.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed