Ismét bejárja úttörő felfedezőútját Sir Ranulph Fiennes

A történetmesélés és a világ megismertetésének nagy múltú, díjnyertes elkötelezettjeként a National Geographic büszkén jelenti be, hogy 2024. június 1-jén 13.00 és 14.00 órakor műsorára tűzi a Sir Ranulph Fiennes: Vissza a vadonba című sorozatot. A két lebilincselő epizódban a legendás felfedező, Sir Ranulph Fiennes és unokatestvére, a színész Joseph Fiennes Kanada lenyűgöző tájait járják, de a történetben a két rendkívüli férfi elmélyülő kapcsolata, élettel, betegségekkel, öregedéssel kapcsolatos gondolatai és Sir Ranulph visszaemlékezései is fontos szerepet kapnak.

Joseph sokáig csak távolról csodálhatta híres rokona életét, hisz Sir Ranulph a Himalája csúcsaitól az Antarktisz jégmezőiig folyamatosan a világot járta. Öt évvel ezelőtt azonban Josephet nagy megtiszteltetés érte: csatlakozhatott unokatestvére afrikai – a legendás 1969-es nílusi felfedezőutat megismétlő – expedíciójához, az utazás pedig kitűnő alkalomnak bizonyult számukra a korábban elvesztett idő bepótlására, a rokoni és emberi kötelékek megerősítésére, erős alapot teremtve ezzel a mostani legújabb közös expedíciójukhoz.

Joseph a korábbihoz hasonló izgatottsággal vág bele az új közös kalandba is, mely során Sir Ranulph úttörő jelentőségű 1971-es kanadai expedíciójának útvonalát igyekeznek újra végigjárni.

Ez az utazás azonban nemcsak fizikai jellegű: ahogy egyre mélyebbre hatolnak a festői észak-amerikai vadonba, Joseph úgy ismeri meg egyre közelebbről Sir Ranulph személyiségét – a híres, világszerte milliók által csodált felfedező mögött rejlő embert.

A Sir Ranulph korábbi expedícióin készült archív felvételeket a mostani kanadai felfedezőút képsoraival izgalmas módon elegyítő Sir Ranulph Fiennes: Vissza a vadonba intim és egyedi bepillantást enged a felfedező rendkívüli életébe; abba a rendíthetetlen eltökéltségbe és kitartásba, amely Sir Ranulph egész életét jellemezte, és amelynek segítségével Afrikától az Antarktiszig valamennyi expedícióját sikerre vitte.

<!– [if IE 9]><![endif]–><!– [if IE 9]><![endif]–>

Forrás: National Geographic

Ahogy halad előre az utazásuk, úgy nyílik meg Sir Ranulph egyre jobban Joseph előtt – és Joseph úgy csodálja egyre inkább őt. A műsorban Sir Ranulph őszintén beszél az egészségi állapotáról, ezen belül a nemrég diagnosztizált Parkinson-kórjáról, de a két férfi olyan témákat is érint, mint az öregedés, az emberi gyengeség és a szerelem; mindezt olyan felemelő és megrendítő módon, amire kevés példa akad televíziós műsorokban.

„Számomra ez egy rendkívül izgalmas belső utazás volt Rannel. Egy lelki kaland, mely a kapcsolódásról és az újrafelfedezésről szólt” – mondja Joseph Fiennes. „Ez az expedíció jóval többet jelentett a puszta fizikai akadályok legyőzésénél; a családi kötelékek elmélyítése és az élet váratlan csavarjainak bogozgatása legalább ilyen fontos szerepet játszottak benne. Hívok mindenkit, hogy csatlakozzanak ehhez a különleges külső és belső utazáshoz, tudjunk meg többet barátságról, kitartásról, a közösen szerzett élmények szépségéről.”

„Joseph-fel együtt kalandozni a gyönyörű kanadai vadonban jóval több volt egyszerű földrajzi utazásnál – sokkal inkább a szívek és a lelkek egymásra találásának nevezném” – teszi hozzá Sir Ranulph Fiennes. „Ketten együtt újra felfedeztük a kapcsolatunkban rejlő erőt, a közösen szerzett tapasztalatok összekötő erejét. Különleges érzés volt visszatérni az 1971-es kalandom helyszínére, amit csak még szebbé tett, hogy ezt a családom egyik tagjával tehettem. Felejthetetlen élmények ezek, melyeket örömmel osztok meg a National Geographic nézőivel.”

The post Ismét bejárja úttörő felfedezőútját Sir Ranulph Fiennes first appeared on National Geographic.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed