Itt az új befektetési lehetőség Revoluton, amire mindenki várt

Akik eddig Revoluton fektettek be, azt kizárólag közepes vagy annál magasabb kockázat mellett tehették meg. Egy korszak véget ért. Ez már nem csak a kriptós fiatalok játszótere.

Mi történt? A Revolut pénzügyi app a részvények, ETF-ek, kripto-valuták és árucikkek után most kötvényekkel bővítette befektetési kínálatát Magyarországon.

A bejelentésre az után került sor, hogy a Revolut megbízásából a Dynata nevű közvéleménykutató cég reprezentatív felméréséből kiderült:

a magyarok 35%-a kevésbé tűri a kockázatokat, így inkább a biztonságosabb befektetési lehetőségeket keresi.

Kontextus. A vizsgálatban részt vevő 15 európai ország közül a Horvátországban (38%) és a Magyarországon (35%) élők esetében volt a legdominánsabb a konzervativizmus, ami azt jelenti, hogy e két ország válaszadói kedvelik leginkább a biztonságos befektetéseket.

A magyarok 15%-a mutatott hajlandóságot a portfóliója diverzifikálására, illetve a közepes szintű kockázatok elfogadására. Mindössze 9% mondta azt, hogy magasabb kockázatokat is hajlandó vállalni azért, hogy a lehető legnagyobb hozamra tegyen szert a befektetései után.

Milyen kötvények érhetőek el? A Revoluton jelenleg vállalati és államkötvények is elérhetők, de a következő hónapokban tovább bővítik kötvénykínálatukat.

Mennyitől lehet beszállni? A minimális befektetési összeg kötvények esetében 100 USD vagy 100 EUR, az ügyletek után pedig fix rátájú, 0,25%-os (de legalább 1 USD/EUR összegű) tranzakciós díjat kell fizetni. Emellett egyéb díjak is felmerülhetnek.

The post Itt az új befektetési lehetőség Revoluton, amire mindenki várt appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed