Itt az újabb lemondás: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”

Lemond állami cégekben viselt funkcióiról, és keményen kritizálja a NER-t Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje. Magyar Péter azután tette közzé posztját, hogy Novák Katalin lemondott, exfelesége pedig visszavonult a közélettől.

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak”

írja Facebook-oldalán Magyar Péter.

Kiről van szó? Magyar Péter, azaz Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje korábban dolgozott jogászként, diplomataként, jelen volt több állami cég vezetésében. 2018-ban lett a Diákhitel Központ vezetője, pozíciójából saját kezdeményezésre, közös megegyezéssel távozott 2022 februárjában.

2022 augusztusában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja lett. Tavaly előtt Lázár János építési- és közlekedési miniszter érkezésével a cég vezetőségét nem váltották le, de új menedzsment érkezett, ennek volt a része Magyar is, emlékeztet a Telex.

Tavaly márciusban Varga Judit és Magyar Péter bejelentették válásukat. A válófélben lévő Magyar eközben újabb állami cégben szerzett pozíciót: tavaly ő is bekerült a Volánbusz igazgatóságába.

Mi történik? Ugyanakkor Magyar Péter most, Novák Katalin államfői lemondása, valamint Varga Judit közéleti visszavonulásának bejelentését követően azt írja oldalán:

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.”

Magyar azt is írja,

„az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését. 

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája” – írta.

The post Itt az újabb lemondás: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba” appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed