Izrael két túszt szabadított ki Rafah városában

Az izraeli hadsereg közlése szerint két izraeli túszt sikerült kiszabadítaniuk egy rafahi rajtaütés során. Jelentések szerint a Gáza déli részén fekvő várost súlyos légicsapások érték, ezt korábban Palesztin Vörös Félhold Társaság közölte, akik több halálos áldozatról is beszámoltak. Izrael elismerte, hogy légicsapásokat mért a Gázai övezet déli részén, de részleteket nem közölt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleménye szerint Nir Yitzhak kibucból szabadították ki éjszaka egy 60 és egy 70 éves férfit, akik „jó egészségügyi állapotban vannak” a beszámolók szerint.

Az izraeli média jelentése szerint a túszokat egy rafahi épület második emeletén tartották fogva. A férfiakat kórházba szállították, vizsgálják őket, állapotuk „stabil”.

Az izraeli hadsereg azután kezdte meg hadműveleteit a Gázai övezetben, hogy október 7-én a Hamász fegyveresei több mint 1200 embert öltek meg Dél-Izraelben, és 240 embert túszul ejtettek. A túszok egy részét később egy több napos tűzszünet alatt szabadon engedték. (BBC)

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed