Jó nekünk a vércsoport szerinti étrend?

A vércsoportdiéta azon az elméleten alapszik, miszerint a vércsoportunk szabályozza, hogy milyen táplálékokat lehet fogyasztani és mely ételeket kerüljük el. Ezzel a módszerrel nemcsak fogyhatunk, hanem sokféle betegség is elkerülhet bennünket. Egy természetgyógyász orvos, bizonyos Peter D’ Adamo határozta meg a vércsoportdiétát, mégpedig oly módon, hogy az adott vércsoporttal rendelkező emberek hogyan reagálnak egyes ételekre.

D’ Adamo azt állítja, hogy azok az ételek, amelyeket elfogyasztunk, kémiailag reagálnak a vércsoportunkkal. A természetgyógyász úgy véli, ha a vércsoportunknak megfelelő táplálékokat vesszük magunkhoz, a testünk hatékonyabban tudja megemészteni az ételt, több lesz az energiánk, és ez segít megelőzni a különféle betegségeket.

A vércsoportdiéta kizárólag egészséges embereknek való. Ha valakinek valamilyen krónikus betegsége van, mindenképpen tartózkodjon ettől a diétától, hiszen ez a fajta diéta ütközhet azzal az étrenddel, amit az orvosa írt Önnek elő, ha valamilyen krónikus betegségben, például cukorbetegségben szenved.

Az A vércsoportú embereknek elsősorban a vegetáriánus étrendhez kell ragaszkodniuk, azaz főként gyümölcsöt, zöldséget, gabonaféléket, babot, hüvelyeseket, dióféléket és magvakat kell fogyasztaniuk. Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek jógázzanak és meditáljanak rendszeresen a stressz csökkentése érdekében. Az A vércsoportúak érzékeny immunrendszerrel rendelkeznek.

A B vércsoportú embereknek a változatos étrendhez kell ragaszkodniuk, ami azt jelenti, hogy az étrendben szerepelni kell a gyümölcsöknek, a zöldségeknek, a gabonaféléknek, a húsféléknek, a halaknak, a tojásnak és a tejtermékeknek. Ellenben tartózkodniuk kell a dióféléktől és a magvaktól. Olyan sportot válasszanak, amelyek fizikai és szellemi aktivitást követelnek. Jó sportnak számít a golf, a kerékpározás és a tenisz is.

Az AB vércsoportú emberek bármilyen táplálékot fogyaszthatnak, azonban nekik is ajánlott a tiszta vegán étrend. Kiemelt táplálékok közé tartoznak a tenger gyümölcsei, a tejtermékek és a zöld leveles zöldségek. Kerülni szükséges az alkoholt, a koffeint és a füstölt, pácolt húsokat. Olyan tevékenységek kombinációja javasolt, amelyek magukba foglalják a meditációt és az intenzív gyakorlatokat, például a futást, az aerobicot és a súlyzós edzést.

A 0-ás vércsoportú embereknek magas hústartalmú étrendet kell követniük D’ Adamo szerint, az átlagosnál kevesebb zöldséggel, diófélékkel, tojással és magvakkal. Olyan gyakorlatokat szükséges végezniük, amelyek egy kicsit megterhelik a szív- és érrendszert, illetve az izomrendszert. Ilyen sport a futás vagy éppen a zumba. Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek gyakran küzdenek hasi problémákkal.

Ezek alapján is láthatjuk, hogy igenis van összefüggés a vértcsoportunk és az étrendünk között. Minden vércsoportnak különböző biokémiája van és minden élelmiszer tartalmaz lektineket. Tehát nem meglepő, ha olyan ételt fogyasztunk, amely nem kompatibilis lektint tartalmaz a vércsoportunkkal, az megzavarja az emésztőrendszer anyagcseréjét és a hormonális homeosztázist is. Mindenképpen fogyasszunk tehát olyan ételeket, amelyek a vércsoportunknak megfelelőek, ezen kívül mozogjunk rendszeresen és próbáljuk meg kezelni a stresszt. Ez a megoldás segíthet hatékonyan fogyni, illetve megnövelni az immunrendszer egészségét a betegségek megelőzése érdekében.

Visited 1 times, 1 visit(s) today