Jól állta a sarat az ukrán légvédelem az éjjel

Tizennégy rakétából hetet lelőttek, és tizenhétből tizenhét drónt megsemmisítettek az ország nyugati részén – közölte pénteken az ukrán hadsereg. A lövedékeket és fegyvereket az éjszaka folyamán lőtte ki Oroszország Ukrajnára.

Az oroszok a kritikus infrastruktúrát és katonai objektumokat vettek célba a támadás során – ismertette Illja Jevlas, a légierő szóvivője az állami televízióban. Elmondása szerint Zaporizzsja régióban három Iszkander-M ballisztikus rakétával támadtak, míg egy Kinzsal típusú hiperszonikus rakéta Hmelnickij megye felé tartott, azonban nem ért célba.

Hmelnyickij régió kormányzója szerint az ukrán hadsereg tizenegy légi célpontot semmisített meg a régió felett. Az egyik támadás során tűz keletkezett a települési infrastruktúrában, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Zaporizzsja kormányzója elmondta, hogy egy rakéta nyílt területen csapódott be. Itt sem károkról, sem áldozatokról nem érkezett jelentés.

Dnyipropetrovszk régió kormányzójának közlése szerint a légierő öt drónt semmisített meg terület felett.

A Reuters egy szemtanúra hivatkozva arról is írt, hogy pénteken robbanást lehetett hallani Kijev térségében, ahol légiriadót rendeltek el. A Szuszpilne közszolgálati csatorna szintén helyi lakosokat idézett, akik szerint robbanásokat hallottak a nyugati Hmelnyickij régióban.

The post Jól állta a sarat az ukrán légvédelem az éjjel first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed