Júniusi időjárás volt húsvétkor, megdőlt a fővárosi melegrekord

Nem április tréfa, júniusi éjszaka

– kezdi Facebook-posztját a HungaroMet, majd azzal folytatják, elképesztő minimum-hőmérsékletek születtek április első óráiban.

Méréseik alapján Jászszentlászlón nem volt hűvösebb 17,4 foknál, de még a leghidegebb zugokban is több fokkal enyhébb volt a reggel az ilyenkor szokásosnál. Hozzáteszik, a mért minimum-hőmérsékletek húsvéthétfői országos átlaga 13,3 fok volt, ami gyakorilatilag egy június eleji átlagértéknek felel meg. A poszthoz mellékelt térkép alapján Budapesten sem volt hidegebb 15 foknál.

A cég honlapján a tegnapi napról is írt: vasárnap, március 31-én három új melegrekord is született:

a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Napkoron a leghűvösebb órákban is csak 16,6 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó, országos hajnali melegrekord. A korábbi rekord 15,0 fok volt, amelyet 1926-ban mértek Kaposváron.
A fővárosban is megdőlt a hajnali melegrekord: Zugligeten nem süllyedt 14,5 fok alá a hőmérséklet. Az új rekord csaknem két Celsius-fokkal magasabb, mint a Budapest Országút állomáson 1926-ban feljegyzett 12,6 fokos eddigi rekord.
Emellett a fővárosban megdőlt a napi maximum-hőmérséklet rekordja is vasárnap: Pestszentlőrincen 25,1 fokot mértek, ez 1 tized fokkal volt magasabb, mint a Ferihegyen 1989-ben regisztrált 25,0 fokos rekord.

The post Júniusi időjárás volt húsvétkor, megdőlt a fővárosi melegrekord first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed