Kanász-Nagy Mátét indítja az LMP a XIII. kerületben

Önállóan indul az önkormányzati választáson az LMP a főváros XIII. kerületében. A párt polgármesterjelöltje Kanász-Nagy Máté országgyűlési frakcióvezető-helyettes lesz, írja az MTI.

Ungár Péter társelnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az LMP az önkormányzati választási kampányban az emberek legszűkebb lakókörnyezetét érintő témákat helyezi a középpontba.

Számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra

– jelentette ki Ungár.

Tóth József polgármester közel harminc éve vezeti a XIII. kerületet. A szocialista politikust legutóbb a szavazatok 81,89 százalékával választották újra, amivel 2019-ben ő lett a legnagyobb szavazatkülönbséggel megválasztott polgármester az egész országban.

Kanász-Nagy Máté közölte, hogy elfogadja a felkérést, és olyan kampányt szeretne folytatni, ami megadja a kerületiek számára a választás lehetőségét. A zöld felületek megvédését, fejlesztését és az újabb parkosítást támogatja.

Mint mondta: az LMP elutasítja, hogy felhőkarcolókat, újabb nagyobbnál nagyobb plázákat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé.

Óriási mind a fővárosi, mind a kerületi vezetés felelőssége abban, hogy a »maxi-Dubaj« beruházás milyen formában valósul majd meg

– mondta.

The post Kanász-Nagy Mátét indítja az LMP a XIII. kerületben first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed