Karácsony: Van aki, pedofil bűnözők kitüntetését vonja vissza, van, aki a bűntárs büntetését

Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt a köztársasági elnök botrányt keltő kegyelmi döntése kapcsán. Az ellenzéki politikus pénteki Facebook-posztjában arról írt, hogy főpolgármesterként nem bújt ki egy korábbi elismeréssel kapcsolatos döntés alól, amikor kiderült, hogy az érintett pedofil bűncselekményeket követett el.

2015-ben az akkori fideszes fővárosi vezetés Bárczy István-díjjal tüntette ki Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon vezetőjét, akit később pedofil bűncselekmények miatt elítéltek. Ám Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés 2019-ben visszavonta ezt a kitüntetést.

2015-ben az akkori fideszes fővárosi vezetés Bárczy István-díjjal tüntette ki Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon vezetőjét, akit később pedofil bűncselekmények miatt elítéltek. Javaslatomra a Fővárosi Közgyűlés 2019-ben visszavonta ezt a kitüntetést. Vásárhelyi bűnpártolásért elítélt helyettese viszont köztársasági elnöki kegyelmet kapott. Hát, igen. Van, aki pedofil bűnözők kitüntetését vonja vissza. Van, aki a bűntárs büntetését

– írta Karácsony Novák Katalin kegyelmi döntéséről.

The post Karácsony: Van aki, pedofil bűnözők kitüntetését vonja vissza, van, aki a bűntárs büntetését first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed