Ki nem találnád, melyik világsztár indított kampányt Joe Biden visszalépéséért

Az amerikai elnök barátjaként is leírta: ezzel a jelölttel nem nyerhetnek a demokraták novemberben. Szerinte „Biden egy hős; megmentette a demokráciát 2020-ban. Szükségünk van rá, hogy 2024-ben újra megtegye.”

Mi történt? A New York Timesban jelent meg egy írása, pontosabban nyílt levele George Clooney-nak. A világhírű színész ebben arról írt, Joe Bidennek vissza kell lépnie az elnökjelöltségtől, különben Donald Trump magabiztos sikert fog aratni az őszi amerikai választásokon.

De miért? Clooney azzal kezdi írását, hogy élethosszig demokrata, és nagyon szereti Joe Bident, de van, amit ki kell mondani.

„Szeretem Joe Bident. Szenátorként. Alelnökként és elnökként. Barátomnak tartom, és hiszek benne. A jellemében, az erkölcsösségében. Az elmúlt négy évben számos csatát megnyert. De az egyetlen csatát, amelyet nem nyerhet meg, az az idő elleni küzdelem. Egyikünk sem képes rá. Pusztító ezt kimondani, de az a Joe Biden, akivel három héttel ezelőtt egy adománygyűjtésen részt vettem, nem a 2010-es Joe Biden volt. Még csak nem is a 2020-as. Azt az embert láttam, akit mindannyian láttunk az elnökjelölti vitán.”

Clooney úgy látja, szabad rámutatni arra, hogy Bident megcsapta az idő szele:

Ez az életkorról szól. Semmi többről. Ez nem olyan, ami visszafordítható lenne. Ezzel az elnökkel nem fogunk nyerni novemberben.

Clooney azzal zárja sorait, hogy „Joe Biden egy hős; megmentette a demokráciát 2020-ban. Szükségünk van rá, hogy 2024-ben újra megtegye.”

Mit érdemes tudni az amerikai választási kampányról? Annak ellenére, hogy Joe Biden amerikai elnök többször is kijelentette, hogy nem fog visszalépni, Nancy Pelosi, a Demokrata Párt egyik legbefolyásosabb politikusa és Biden közeli barátja kedden már erősen utalt rá, hogy az elnök komolyan fontolgatja a visszalépést. Miután ugyanis június végén összecsapott egymással Joe Biden hivatalban lévő elnök és republikánus elődje, Donald Trump az első jelölti vitán, komoly kételyek merültek fel Biden egészségi állapota és szellemi fittsége ügyében. Azok a – szaporodó – demokrata politikusok, akik Biden visszalépését szeretnék, azzal érvelnek, hogy egy másik jelöltnek nagyobb esélye van legyőzni Trumpot és ez most a legfontosabb.

The post Ki nem találnád, melyik világsztár indított kampányt Joe Biden visszalépéséért appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed