Kilencvenhárom palesztin halt meg, miközben kiszabadították a négy izraeli túszt

Miközben az izraeli hadsereg szombaton egy rajtaütés során kiszabadított négy, a Hamász által október óta fogva tartott túszt, a helyi orvosok szerint legalább 93 palesztin halt meg ugyanebben a térségben légicsapásokban, a háború egyik legvéresebb incidensének következtében.

A Reuters szerint nem derült ki egyértelműen, hogy a légicsapások és a túszmentés, de mindkettő a sűrűn lakott Al-Nuszejratban történt.

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője elmondta: a túszmentő akcióra tűz alatt került sor egy lakónegyed szívében, ahol szerinte a Hamász fegyveresei által őrzött foglyokat gázai civilek között rejtegették. A művelet során az izraeli különleges erők egy katonája meghalt – áll a rendőrség közleményében.

Izrael közben név szerint is azonosította a kimentett túszokat, akiket kórházba szállítottak orvosi vizsgálatra. Mint kiderült, valamennyien jó egészségnek örvendenek. Valamennyi újonnan kiszabadított túszt a Nova zenei fesztiválról rabolták el, amikor a Hamász palesztin militáns csoport október 7-én halálos támadást intézett a Gázai övezet közelében fekvő izraeli városok és falvak ellen.

(Reuters)

The post Kilencvenhárom palesztin halt meg, miközben kiszabadították a négy izraeli túszt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed