Kipöckölhetik Putyin egyetlen valódi kihívóját a versenyből

Lehet, hogy mégse kell izgulnia Vlagyimir Putyinnak az orosz elnökválasztás miatt?

Már úgy tűnt, hogy lehet némi izgalom a márciusi orosz elnökválasztáson, amikor egy háborúellenes ellenzéki, Borisz Nagyezsgyin indulási szándékával felkavarta az állóvizet. Tömegek álltak sorba, hogy összegyűljön az indulásához szükséges aláírásmennyiség, nem kis kockázatot vállalva az egyre szigorodó orosz rezsimben. Végül a szükséges százezer helyett több mint kétszázezer aláírást adtak le a választási bizottságnak.

Most azonban az MTI tudósítása szerint az orosz központi választási bizottság bejelentette, hogy szabálytalanságokat talált Nagyezsgyin által benyújtott támogató aláírások listájában. – Az a tény, hogy az illetékesek „több tucat olyan ember nevére bukkantak”, akik már „nincsenek az élők sorában”, kérdéseket vet fel az aláírásgyűjtőknek és maguknak a jelölteknek a tisztességességével kapcsolatban – mondta Nyikolaj Bulajev, a választási bizottság elnökhelyettese, hozzátéve, hogy a vizsgálataik eredményét hétfőn fogják bemutatni.

Könnyen lehet, hogy Nagyezsgyint ekkor ki fogják húzni a jelöltek listájáról, és így nem indul olyan jelölt a választáson, aki megkérdőjelezi Putyin politikáját.

The post Kipöckölhetik Putyin egyetlen valódi kihívóját a versenyből first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed