Klujber Katrin: Ez egy nagybetűs család és egy nagyszerű csapat

Az FTC az élvonal utolsó előtti fordulójában, szerdán 41-30-ra győzött a Vasas SC otthonában, ezzel biztosította elsőségét. Az olimpiai kvótás magyar válogatott balszélsője az ünneplés közepette az MTI-nek úgy nyilatkozott: a bajnoki cím, a kupagyőzelem és az olimpiai kvalifikáció nagyon speciális helyet foglal el a szívében, viszont a mérleg másik serpenyőjében ott van, hogy talán ez volt élete legnehezebb szezonja.

Nagyon fárasztó volt, de tele ilyen szuper élményekkel, úgyhogy nagyon sokat tanultam önmagamról is és a csapat is magáról, hogy ha összefogunk, akkor bármire képesek vagyunk

– fogalmazott.

Hozzátette, a nagy siker pillanataiban az ember felidézi, mi történt ebben a szezonban, és így még nagyobb értéke van annak, amit elértek, hiszen vért izzadva jutottak el egy örök életre szóló élményig.

Márton arra utalt, hogy a szezonkezdet meglehetősen zaklatott volt a csapatnál, ugyanis október 4-én szerződést bontottak a nyáron kinevezett Martin Albertsen vezetőedzővel, miután az FTC mind a négy bajnokiját megnyerte ugyan, de a Bajnokok Ligájában az előző idény döntőse három vereséggel és egy döntetlennel rajtolt.

A dán edző helyét a honfitársa, addigi segítője, Allan Heine foglalta el.

A balszélső elmondta, a bajnokság lezárását követően – szombaton a Debrecent fogadják az utolsó körben – lesz egy rövid pihenőjük, amit igyekeznek nagyon jól kihasználni, mert utána nagyon feszített lesz a tempó az olimpiai felkészülés és a játékok miatt. Utána pedig újult erővel nekikezdeni a válogatott feladatoknak.

A Ferencvárosnak 1997 után sikerült ismét dupláznia, vagyis a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyernie.

Akkor még meg sem születtem, úgyhogy nagyon jó, hogy én is átélhettem ezt a Ferencvárossal, és nagyon büszke vagyok a lányokra.

A bajnoki címet megszereztük, de szombaton van még egy mérkőzésünk, amit szeretnénk megnyerni, és utána egy nagyot ünnepelni” – mondta az MTI-nek Klujber Katrin.

Amikor a nehéz és hullámzó szezonkezdet szóba került, kifejtette: talán ezért mondják, hogy ez egy nagybetűs család és ez egy nagyszerű csapat, hiszen az idény elején senki nem mondta volna, hogy duplázni fognak, de megmutatták, hogy teljesen mindegy, hogyan kezdődik a szezon, ők képesek ilyen végeredményt produkálni.

A válogatott jobbátlövő hozzátette, eleinte hullámzó volt a teljesítményük, ezért nem tudna egy bajnoki mérkőzést megnevezni, amelyen átbillent a mérleg nyelve feléjük, és esélyessé léptek elő.

„Voltak olyan meccsek, amelyekről azt hittük, könnyebbek lesznek, elég a budaörsi találkozóra gondolni, aztán izgulnunk kellett, de úgy gondolom, csapatként meg tudtuk csinálni, most ezért ünnepelhetünk” – magyarázta Klujber, aki arra utalt, hogy novemberben csak egy góllal győztek Budaörsön.

Kapcsolódó

The post Klujber Katrin: Ez egy nagybetűs család és egy nagyszerű csapat first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed