Komoly fejfájás, ritka kudarc Orbánnak – a külföldi lapok is a pedofilügyről és Novákék lemondásáról írnak

Minden jelentősebb külföldi lap beszámolt Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A BBC szerint Novák

a Fidesz népszerű alakja, és a kevés női politikusok egyike egy «férfiak dominálta» országban.

A The Guardian arról ír, hogy a kirobbant ügy komoly fejfájást okozott Orbánnak, aki családbarát politikával kampányolt, és a gyermekek védelmének szószólójaként hivatkozik magára. A lap nemcsak a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondásáról számolt be, megemlítette Varga korábbi férjének, Magyar Péternek a távozását is.

A Reuters arról ír, hogy Novák egyre nagyobb nyomás alá került, illetve, hogy

a botrány ritka kudarcot jelentett a 2010 óta hatalmon lévő Orbán számára az európai parlamenti választás előtt.

A német Die Zeit is azt emeli ki, hogy az Orbán-kormány régóta úgy ábrázolja magát, mint aki megvédi a gyerekeket a szexuális erőszaktól, és említést tesznek a „gyermekvédelmi törvényről” is. A lap szerint Orbán valószínűleg nem bánja Novák lemondását, „mert az elnök nem mindig képviselte a kormány politikáját az utóbbi időben.”

A francia Le Monde beszámol arról is, hogy az egyik áldozat még évekkel korábban öngyilkos lett, és ír arról is, hogy a Forbes magazin az utóbbi években többször is Novákot választotta meg a legbefolyásosabb magyar nőnek.

The post Komoly fejfájás, ritka kudarc Orbánnak – a külföldi lapok is a pedofilügyről és Novákék lemondásáról írnak first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed