Lakatos Márk: Az a köztársasági elnök, aki botrány miatt lemond, megérdemli élete végéig a havi 4,6 millát?

Novák Katalin hivatalosan is lemondott – erről tájékoztatta a leköszönő államfő az Országgyűlést. Ahogy arról korábban írtunk, Novák volt köztársasági elnökként élete végéig kapja az államfői fizetését, amely jelenleg 4,6 millió forint havonta, ám minden évben automatikusan emelkedik a bruttó átlagkereset-növekedéssel megegyező mértékben.

Ha kéri, az állam biztosítja a méltó lakhatását is. Elődje, Áder János például egy 720 négyzetméteres svábhegyi villát kapott, amit közel 1 milliárd forintért újítottak fel közpénzből. Schmitt Pál viszont, aki a plágiumügye miatt mondott le 2012-ben, nem élt ezzel a lehetőséggel, vagyis nem igényelt állami rezidenciát, megoldotta saját magának a lakhatását.

Lakatos Márk az Instagram-oldalán elmélkedett erről követőinek:

Én még azt kérdezném meg nagyon nagy szeretettel, hogy az a köztársasági elnök, aki valamilyen botrány miatt kényszerült, hogy lemondjon, az megérdemli-e azt, hogy ezek után is élete végéig havi 4,6 millát, kocsit meg …anyját is kapjon tőlünk?

Kapcsolódó
Novák Katalin hivatalosan is lemondott
A fizetés élete végéig jár.

The post Lakatos Márk: Az a köztársasági elnök, aki botrány miatt lemond, megérdemli élete végéig a havi 4,6 millát? first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed