Lecsapott a TEK és a NAKA egy magyar-szlovák drogbandára, 300 millió forintnyi nagyon tiszta kokaint és metamfetamint foglaltak le – videók

Több kiló metamfetamint és kokaint találtak egy szlovák-magyar bűnbandánál. A nemzetközi akcióban 220 millió forint vagyont és 300 millió forint értékű kábítószert foglalt le. Ennek az akciónak és a korábbi elfogásoknak köszönhetően a bűnbanda tíz tagját vonták eljárás alá.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több éve szorosan együttműködik a magyar-szlovák határterületen tevékenykedő szervezett bűnözői csoportok elleni küzdelemben. A KR NNI és a NAKA közös nyomozása során látókörbe került tavaly egy olyan, kábítószerekkel kereskedő szlovák-magyar bűnhálózat, amely két ember köré szerveződött.

A csoport tagjai a gyanú szerint december végén Magyarországra csempészhettek négy kiló kokaint, amit elrejtettek, majd rövid időn belül értékesítettek. A szervezet egyik veszprémi tagját egy hónappal ezelőtt a KR NNI győri osztályának jelzésére a járőrök Eplényben állították meg, és a gépkocsijának utasteréből több mint egy kilogramm kokain került elő.

A szakértő megállapította, hogy a lefoglalt kábítószer kiemelkedően nagy tisztáságú, a különösen jelentős mennyiség több mint kétszerese; az ilyen tiszta kokaint a feketepiacon hígítás után dupla mennyiségben lehet értékesíteni. A nyomozók kiderítették, hogy a férfi a drogot Rajkán vette át a településen élő szlovák társától. Harmadik társuk egy szintén Rajkán élő szlovák férfi volt, akit a német hatóságok január 26-án tartóztattak le. Kölnben fogták el, amikor Hollandiából tartott Magyarország felé. Az autópályán a Német Vámhivatal járőrei állították meg az előtte haladó gépkocsival együtt, amiben szintén egy szlovák futár utazott.

– közölte közleményében a rendőrség.

A két férfi URH-rádión kommunikált egymással. Kettejüktől összesen több mint hat kiló metamfetamint és heroint foglaltak le. A három gyanúsítotton túl a bűnszervezet vezére, valamint a további bandatagok elfogására az NNI és a NAKA a két ország rendőreinek bevonásával nagyszabású, összehangolt akciót szervezett február 1-jére: egyszerre hét magyar és három szlovák településen voltak elfogások és kutatások.

police.hu

Hatvan rendőr bevonásával Rajkán, Budapesten, Balatonalmádiban, Veszprémben, Győrben, Zircen és Pozsonyban hajtottak végre akciót, amelyben hét embert kaptak el. A terepkutatás során bukkantak rá a magyar-szlovák határszakaszon, Rajka külterületén egy földbe ásott festékesvödörre, amelyben tégla formájú kokaintömböket találtak; a csomagok közel 1,5 kilogrammnyi kábítószert rejtettek.

A pozsonyi és a rajkai kutatásokon a nyomozók összesen 180 millió forintnak megfelelő eurót, valamint 30 millió forintnak megfelelő, értékes vagyontárgyakat foglaltak le, ezek között voltak órák és különböző járművek is, így vagyonvisszaszerzés keretében a bűnbandától elvont vagyon összege meghaladja a 200 millió forintot. A NAKA-val közös műveletnek, valamint az eplényi és a kölni elfogásnak köszönhetően a KR NNI több mint 10 ezer adag kábítószert vont ki a feketepiacról, melynek értéke meghaladja a 300 millió forintot.

Az akciónak és a korábbi elfogásoknak köszönhetően a bűnbanda tíz tagját – négy szlovák és hat magyar férfit – sikerült eljárás alá vonni. A közlemény szerint a felderítés és a bűnüldöző szervek munkája tovább folytatódik az EUROPOL és a német hatóságok bevonásával, ahol nemzetközi együttműködésben vizsgálják a bűnszervezet évekre visszamenő tevékenységét és kapcsolatait.

The post Lecsapott a TEK és a NAKA egy magyar-szlovák drogbandára, 300 millió forintnyi nagyon tiszta kokaint és metamfetamint foglaltak le – videók first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed