Lecserélik Rogán Antal szuperkémeinek főnökét

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ (NIK) főigazgatója, akinek már az utódja is megvan, írja a hvg.hu. Erre utal, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága pénteken Hatala Andrea dandártábornokot, már mint a NIK főigazgató-jelöltjét hallgatja meg.

Ez azért különös, mert eddig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg arról, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó, szuper-titkosszolgálatként emlegetett Nemzeti Információs Központ élén változás lenne – írja a portál. A parlamenti testület napirendi javaslata ezt ugyanakkor egyértelművé teszi, hiszen a törvény szerint kinevezése előtt kell állást foglalni a főigazgatói tisztségre jelölt alkalmasságáról.

Kovács Zoltán András korábban ugyanúgy a polgári nemzetbiztonsági szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgató-helyettese volt, mint a posztjára jelölt Hatala Andrea, aki a korábbi országos rendőrfőkapitány, Hatala József lánya. Kovács Zoltán András édesapja sem ismeretlen a közéletben. Kovács Árpád volt a számvevőszék, majd a Költségvetési Tanács elnöke, nemrég pedig Orbán Viktor stratégiai tanácsadó testületének tagja lett.

The post Lecserélik Rogán Antal szuperkémeinek főnökét first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed