Lefolyócsőre hasonlít a Dyson legújabb futurisztikus hajszárítója

A Dyson név hallatán az embereknek első körben a meglehetősen élénk színvilágú (de nagyon jól használható) akkumulátoros állóporszívók ugranak be, de a brit gyártónak ezen túl is akadnak különleges eszközei, gondoljunk csak a légtisztítóval egybeépített fejhallgatóra, vagy a hajformázóra, ami a Coanda-hatás néven ismert áramlástani fizikai jelenség kihasználásával teszi lehetővé a hajat roncsoló extrém hőhatás elkerülését. Ezekhez az eszközökhöz csatlakozott most a Supersonic hajszárító továbbfejlesztett változata, a Supersonc r, amit a a New York-i divathéten leplezett le a gyártó.

Amíg a 2016-ban debütált Supersonic főleg az árával (~160 ezer forint) hívta fel magára a figyelmet, addig az új verzió a meglehetősen egyedi formájával teszi ugyanezt, hiszen külsőre úgy néz ki, mint egy lefolyócső, amit lilára festettek. A Dyson ugyan elég szűkszavú volt az újdonság képességeit illetően, de annyi bizonyos, hogy az újdonság súlya megfeleződött az elődjéhez képest, ami főleg az ilyen eszközöket órákon át használó fodrászoknak lesz jó hír. Nem elhanyagolható előrelépés továbbá, hogy a hajszárítóhoz kapcsolható speciális fejek immár RFID chipekkel is fel vannak szerelve.

Dyson

Ennek előnye, hogy az eltérő chipeket felismerve a hajszárító szoftvere a választott kiegészítőhöz (ebből leglánn négy különböző jár az eszköz mellé) igazítja a motor teljesítményét, így biztosítva az adott fej számára az optimális légáramlást és hőmérsékletet. A gyártó állítása szerint emellett adott a lehetőség arra is, hogy a felhasználók testre szabhassák az egyes kiegészítőkhöz tartozó beállításokat, amik akár le is menthetők, hogy később újra elérhetők legyenek.

A boltba ugyanakkor még nem érdemes érdeklődni a speciális hajszárító iránt, ugyanis a Supersonic r egyelőre csak az Egyesült Államokban kerül forgalomba, kifejezetten hajszobrászok számára, és még nekik is fel kell iratkozniuk egy várólistára, hogy hozzájuthassanak az 570 dollárért (~205 ezer forint) kínált különlegességhez.

Kapcsolódó
Öt kedvenc kütyünk 2023-ból, amit még idén is megéri beszerezni
Minden évben összegyűjtjük a mögöttünk lévő esztendő kedvenc elektronikai eszközeit.

The post Lefolyócsőre hasonlít a Dyson legújabb futurisztikus hajszárítója first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed