Lemondott egy újpesti MSZP-s, mert az önkormányzati cég táborában kiskorúak között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett”

Vizsgálatot indított az önkormányzat, miután az Újpesti Kulturális Központ (UKK) Nonprofit Kft. táborában két kiskorú gyerek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett” – közölte az újpesti önkormányzat.

Az UKK vezetője lemondott a posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is, az ügyvezető a honlap szerint Belán Beatrix, aki az MSZP Újpesti–Káposztásmegyeri Szervezetének elnöke is – írta meg a HVG.

Az önkormányzat közölte: amint tudomásukra jutott az eset, vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél, és a „vizsgálat alapján az önkormányzat a tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére”.

Azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni, de azt írták: „az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről.”

Az MSZP közölte: a cég ügyvezetője tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről, és meg is szünteti a párttagságát, amit az MSZP vezetősége elfogadott. Konkrét nevet ők sem említettek. (HVG)

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed