Lezárult Magyar Péter szavazása: 75 százalék arra voksolt, hogy vegye fel az EP-mandátumát

Lezárult Magyar Péter szavazása: a voksolók 75.57 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a politikus felvegye-e az európai parlamenti képviselői mandátumát. Magyar a szavazással kapcsolatban korábban azt írta:

Bárhogy is döntötök, én elfogadom.

Magyar vasárnap indított szavazást azért, hogy a Tisza Párt támogatói dönthessenek arról, felvegye-e a politikus az európai parlamenti képviselői mandátumot.

A politikus bízik a közösség kollektív bölcsességében, de több érvet is felsorolt a brüsszeli munka mellett. Például hogy a Tisza jelöltjei közül egyedül ő rendelkezik EP-tapasztalattal és helyismerettel; az Európai Néppártban könnyebb politikai eredményt elérni, ha ő vezeti a küldöttséget; EP-képviselőként felszólalhat a Magyar Országgyűlésben; komoly nemzetközi kapcsolatokat tudna kiépíteni.

Hozzátette, hogy a pártépítést nem akadályozná a havi legfeljebb 8 brüsszeli vagy strasbourgi munkanap, és ha úgy hozná a helyzet, bármikor le is mondhat a képviselőségről.

A Tisza Párt egyébként összesen 7 mandátumot nyert a június 9-i választáson.

The post Lezárult Magyar Péter szavazása: 75 százalék arra voksolt, hogy vegye fel az EP-mandátumát first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed