Magyar Péter: Ha 40 százalék alatt lesz a Fidesz, végük van

 Tudom, hogy nem vihető a végtelenségig „one man show” módjára, de egyelőre én vagyok kéznél, s június 9-éig ez nagyjából így is marad.

Erről beszélt Magyar Péter a hvg.hu-nak adott interjújában, amit somogyi túrájának záróestjén, Siófokon adott a lapnak.

Mint mondta,  a  magyar emberek sokkal többet tudnak a múltamról, mint bármelyik más politikuséról, a magánéletéről pedig talán még nála is többet. Nem a múltról, a jövőről szeretne beszélni, a hitelességéről pedig a magyar választók majd dönteni fognak június 9-én és később az országgyűlési választáson.

Arra a felvetésre, hogy gyakran indulatba jön, ha a hirtelen pálfordulásáról kérdezik, Magyar úgy reagált, nem indulatos, csak nem érti, miért ezerszer megválaszolt kérdéseket tesznek fel újra és újra, és miért nem a Tisza Párt programjáról vagy arról beszélnek, hogy sorra rendezik meg „a valaha volt legnagyobb vidéki politikai demonstrációkat.”

Országjárása során azt tapasztalta, rosszabb a helyzet, nagyobb a szegénység, az emberek magárahagyottsága, a szegregáció, mint amire számított. Ugyanakkor az emberek szemében ott a remény is, hogy talán mégis van esély, hogy Magyarország nem marad végleg az unió második legszegényebb és egyben legkorruptabb országa, tette hozzá.

Közölte, június 9-e után alszik egy napot, és másnap nekiállnak a pártépítésnek. Jelenleg nincs tagfelvétel, mert „nincs idő beszélgetni a több tízezer jelentkezővel. Megnézzük, kit veszünk fel, nem hagyjuk a Fidesznek, hogy széttrollkodja az egyesületet és a pártot.” A megyei listák esetében is kiderült elmondása szerint, hogy sok olyan név bekerült a jelöltek közé, akikért nem tudtak volna felelősséget vállalni. Volt olyan, akit a narancssárga, és volt olyan, akit a kék Fidesz küldött, magyarázta.

Elárulta azt is, hogy a Tisza marad a pártjuk, és a nevét is megőrzik. Keresve sem találhatnának jobbat ugyanis ennél, jegyezte meg.

Közölte, kormányváltás esetén nem ígér elszámoltatást, mert bár igény volna rá, de soha nem történt meg; ezt a fogalmat is lejáratták.

Azt ígérem, hogy leváltjuk a kompromittálódott vezetőket, és azt, hogy megkérdezi majd az adóhivatal a leköszönő politikusokat és hozzátartozóikat a vagyongyarapodásuk eredetéről. Ha Tiborcz el tud számolni minden fillérrel, akkor élhet boldogan és szabadon, a politika nem fog beleszólni az igazságszolgáltatásba

– mondta.

Úgy folytatta, rá kellett jönnie, hogy Orbán nélkül nincs Fidesz, és azzal, hogy ő össze akar fogni a Fidesszel, „csak a DK riogatja a maradék pár százaléknyi szavazóját.”

A Tiszához nem vár semmilyen pártpolitikust, mert „annyi kiváló jelentkezőjük van, hogy nincs szükségük levitézlett politikusokra. Egy bűnben fogant pártéra sem.”

A Magyar Péter-jelenségről úgy fogalmazott, első posztjának szerencsés volt az időzítése is.

Annyira felhúztam magam azon, hogy Novák Katalinnal és a volt feleségemmel vitetik el a balhét Rogánék, hogy megírtam azt a posztot. Később törölni akartam, de akkor már ezren lájkolták, és átvette a Telex

– nyilatkozott.

Az EP-választáson szerinte egy pár hónapja létező párttól két mandátum is fantasztikus lenne, de jelenleg nem tud jósolni, nem tudja, „milyen hamis tanúkat, milyen atombombákat hoz elő a Fidesz.”

Ha egy párt választási eredményét megnézhetné most, az a Fideszé lenne.

45 százalék alatt nekik hatalmas vereség. Ha 40 százalék alatt lesznek, végük van. Vagy előrehozott választás lesz, ami nagyon kockázatos, de esetleg bebiztosítják magukat négy évre. Én ezt csinálnám a helyükben. Vagy azt csinálják, mint a szocialisták 2006-ban, semmit, de felhasználják az időt, hogy még többet lophassanak

– zárta gondolatait.

Kapcsolódó

The post Magyar Péter: Ha 40 százalék alatt lesz a Fidesz, végük van first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed